Türkiye-Ermenistan arasında kritik görüşme: Normalleşme süreci devam ediyor

Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme adımları hız kesmeden devam ediyor. Daha önce Moskova ve Viyana'da gerçekleştirilen görüşmelerin 3.'sü bugün yine Viyana'da saat 11.30 sularında başladı. Görüşmelerin olumlu bir havada geçtiği ifade edildi.

03.05.2022-15:52 - (Son Güncelleme: 03.05.2022-17:34) Türkiye-Ermenistan arasında kritik görüşme: Normalleşme süreci devam ediyor

Türkiye-Ermenistan arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açılıyor. Türkiye ve Ermenistan arasında ki ön ilişkilerin 3. ayağı Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlendi. Türkiye saatiyle 11.30'da başlayan görüşme 3.5 saat sürdü.  Özel temsilcilerin görevlendirildiği toplantının Türkiye temsilcisi Serdar Kılıç, Ermenistan temsilcisi ise Meclis Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan oldu.

Görüşmeler olumlu bir havada devam ediyor

Toplantıda normalleşme için birçok konuların ele alındığı ve konuların ayrıntılı bir biçimde incelendiği öne sürüldü. Uzun süren görüşmelerin olumlu bir havada devam ettiği belirtildi. Nitekim Antalya Diplomasi Forumu'na katılımda bulunan Ermenistan'ın tavrı bu duruma işaret etmişti.


Ön şart olmadan devam ettirme kararı

Görüşmelerin ilki Rusya'nın başkenti Moskova'da ikincisi Viyana'da gerçekleşmişti. Taraflar ilk iki görüşme sonrasında müzakereleri tam normalleşme hedefiyle ön şart olmadan devam ettirme kararı aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal