Yapı Kredi satılıyor mu, kime satılacak? Koç Holding’ten Yapı Kredi satılıyor iddiaları hakkında açıklama

Yapı Kredi Bankası’nın yabancı bir bankaya satılacağı iddiaları gündemi ısıttı. Bankanın sahibi olan Koç Holding’ten ise konuya ilişkin açıklama geldi. Peki Yapı Kredi satılıyor mu, kime satılacak? İşte detaylar…

21.05.2024-17:17 - (Son Güncelleme: 21.05.2024-17:17) Yapı Kredi satılıyor mu, kime satılacak? Koç Holding’ten Yapı Kredi satılıyor iddiaları hakkında açıklama

Türkiye’nin önde gelen bankalarından birisi olan Yapı Kredi Bankası’nın hisselerinin yabancı bir bankaya satılacağı yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Yapı Kredi’nin sahibi olan Koç Holding ise söz konusu iddialar hakkında açıklama yaptı. Peki Yapı Kredi satılıyor mu, kime satılacak?

Yapı Kredi satılıyor mu, kime satılacak?

Koç Holding, sahip olduğu Yapı Kredi Bankası hisselerinin satışı için First Abu Dhabi Bank ile ileri aşama görüşmelere geçtiğini duyurdu. Konuya yakın kaynaklar, fiyat konusunda pazarlığın devam ettiğini ve anlaşma sağlanması halinde işlem büyüklüğünün 8 milyar dolar civarında olabileceğini belirtti.

Yapı Kredi satılıyor mu, kime satılacak? Koç Holding’ten Yapı Kredi satılıyor iddiaları hakkında açıklama

Haberin ardından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bir açıklama yapan Koç Holding, görüşmelerin devam ettiğini ancak henüz kamuya açıklanacak nitelikte bir gelişmenin olmadığını bildirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal