Resmi Gazete’de yayımlandı: Türkiye, Romanya’ya vize kolaylığı sağladı

Türkiye’nin Romanya vatandaşlarına vize kolaylığı sağladığına dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Romanya ise bu karara karşılık olarak ülkesindeki sınıflarda Türkçe’yi seçmeli ders yaptı. İşte detaylar…

21.05.2024-10:21 - (Son Güncelleme: 21.05.2024-17:27) Resmi Gazete’de yayımlandı: Türkiye, Romanya’ya vize kolaylığı sağladı

Bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi bir törenle Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlayacak. İkili ve heyetler arası görüşme sonrasında, Romanya Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin birinci toplantısı gerçekleştirilecek. Daha sonra, imza töreni ve ortak basın toplantısı düzenlenecek. Romanya vatandaşlarına vize kolaylığı getirilmesi ise ziyaret öncesinde dikkat çekti. 

Türkiye, Romanya’ya vize kolaylığı sağladı

Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve Romanya'nın kimlik kartı hamili vatandaşları için Türkiye'ye yapılacak turistik amaçlı seyahatlerde vize muafiyeti sağlandı.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Türkiye, Romanya’ya vize kolaylığı sağladı

Dün yapılan açıklamada ise Yunus Emre Enstitüsü, "Tercihim Türkçe Projesi" kapsamında Romanya Devlet Okulları'nda Türkçe'nin seçmeli ders olarak okutulacağını duyurdu. Enstitü yetkilisi Şeref Ateş, bu projenin Romanya'nın coğrafi yakınlığı, kültürel benzerlikleri ve stratejik ortaklıkları göz önüne alındığında büyük önem taşıdığını vurguladı. Romanya devlet okullarında Türkçe dersi, ilkokul birinci sınıftan lise sona kadar her sınıfta seçilebilecek.


Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal