Hava sıcaklıkları değişiyor: Meteoroloji bölge bölge açıkladı

Hava sıcaklıkları bu haftadan itibaren artmaya devam edecek. Meteoroloji’nin yaptığı tahminlere göre bahar yağmurları belli bölgelerde etkili olacak olsa da ülke genelinde sıcak ve açık bir hava durumu vatandaşı karşılıyor. İşte 21 Mayıs 2024 hava durumu…

21.05.2024-09:42 - (Son Güncelleme: 21.05.2024-17:26) Hava sıcaklıkları değişiyor: Meteoroloji bölge bölge açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 21 Mayıs 2024 Salı günü hava durumu raporuna göre, Türkiye genelinde bugünden itibaren hava sıcaklıkları artmaya başlayacak. Çarşamba günü Kocaeli ve Yalova kesimlerinde bahar yağmuru olması bekleniyor.

Meteoroloji bölge bölge açıkladı

Marmara

Marmara Bölgesi'nde salı günü güneşli bir hava hakim olacak, akşamları esen poyraz ise biraz üşütebilir. Kocaeli 27, Edirne ve Balıkesir 29 derece olacak. Çarşamba günü daha sıcak bir hava beklenirken, Kocaeli ve Yalova çevresinde kısa süreli bahar yağmuru görülebilir.

Hava sıcaklıkları değişiyor: Meteoroloji bölge bölge açıkladı

İç Anadolu

İç Anadolu Bölgesi'nde güneşli bir hava hakim, ancak bazı bölgelerde hafif bahar yağmuru görülebilir. Çarşamba günü Eskişehir ve Konya'da, perşembe günü ise bölge genelinde sağanak yağışlar bekleniyor. Konya 29, Eskişehir 28, Kayseri 26, Sivas 23 derece olacak.

Ege 

Ege Bölgesi'nde salı günü güneşli bir hava olacak. Çarşamba günü lodosla birlikte hava sıcaklığı artacak ve bulutlanma görülecek, az sayıda noktada yağış geçişi de olabilir. Perşembe günü ise bölgede sağanak yağış bekleniyor. Manisa ve Denizli 35, Muğla 34, Afyonkarahisar 28, Bodrum 33 derece olacak.

Akdeniz

Akdeniz Bölgesi'nde Kahramanmaraş, Mersin ve Adana'nın iç kesimlerinde gün içinde kısa süreli yağmur bekleniyor. Çoğu yerde rüzgar kuru esecek. Adana 30, Hatay ve Isparta 29, Kahramanmaraş 31 derece olacak.

Hava sıcaklıkları değişiyor: Meteoroloji bölge bölge açıkladı

Karadeniz

Karadeniz Bölgesi'nde salı günü hava az bulutlu olacak. Bolu 26, Zonguldak 19, Samsun 21, Trabzon 18 derece olacak. Perşembe günü Bolu'dan Tokat'a kadar geniş bir alanda sağanak yağış etkili olacak.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Muş, Van ve Hakkari boyunca sağanak yağışlar devam edecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise Adıyaman, Gaziantep ve Mardin boyunca kısa süreli bahar yağmurları bekleniyor. Erzurum 20, Malatya 28, Diyarbakır 30, Şanlıurfa 33 derece olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal