Eskişehir’de sahipsiz köpek tedirginliği: Vatandaşlar sokağa çıkarken korku içinde kalıyor

Eskişehir Odunpazarı’nda sayıları son zamanlarda giderek artan sahipsiz köpek, ilçedeki vatandaşları tedirgin ediyor. Özellikle yaşlılar ve çocuklar sokağa endişeyle çıkıyor.

21.05.2024-09:33 - (Son Güncelleme: 21.05.2024-17:26) Eskişehir’de sahipsiz köpek tedirginliği: Vatandaşlar sokağa çıkarken korku içinde kalıyor

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde son zamanların tartışılan konularından sahipsiz köpek tedirginliği yaşanıyor. Yaşlı ve çocuklar başta olmak üzere köpeklerden büyük tedirginlik yaşayan bölge halkı, kendilerine zarar gelmesinden endişe ediyor. 

Eskişehir’de sahipsiz köpek tedirginliği

AA’da yer alan habere göre; 75 Yıl Mahallesi sakinleri, zaman zaman insanlara saldıran ve kaldırımlarda ve parklarda tehlike oluşturan köpeklerin toplatılmasını talep ediyor. Mahallede yaşayan Özlem Apaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 yıldır bu bölgede yaşadığını ve son yıllarda sahipsiz köpekler yüzünden çocukların sokağa çıkamaz hale geldiğini belirtti.

Apaydın, yaşanan sorun nedeniyle çocuklarını okula götürmek için servis tutmak zorunda kaldığını ifade ederek, "Ortaokula giden kızım için 8 yıldır servis ücreti ödüyorum. Bir kızım daha var, ona da servis tutmak zorundayım. Aslında ortaokula bisikletle gidebilir ama köpekler yüzünden hiçbir çocuğumuz bakkala, markete gidemiyor. Oyun alanı diye bir şey yok. Gezdiğinizde görebilirsiniz, hiçbirinde çocuk yok. Çünkü köpekler orada yatıyor, oynuyor, boğuşuyorlar. Biz çocuğumuzu götürsek, orada beklesek bile ancak 5 dakika oynayabilir. Mahallenin her yeri oyun alanı ama oralarda köpekler yatıyor," dedi.

Eskişehir’de sahipsiz köpek tedirginliği: Vatandaşlar sokağa çıkarken korku içinde kalıyor

Tek isteğimiz barınak yapılması

Apaydın, sahipsiz köpeklerin mahallede genç yaşlı, kadın erkek, çocuk herkes için büyük bir tehlike oluşturduğunu vurguladı. Köpeklerin hem kendilerine hem de komşularına zarar verdiğini belirten Apaydın, "Bir komşumuz işten gelmiş, yemek yiyip geri gidecekmiş fakat 15 köpek arasında kalmış ve zor çıkmış. Mahallemizde köpeklerle ilgili birçok sorun olduğu için kimse kimseye bir şey demiyor, müdahale etmiyor, herkes sessiz kalıyor. Tek isteğimiz bir barınak yapılması," şeklinde konuştu.

75.Yıl Mahallesi sakinlerinden Zehra Üstün, sahipsiz köpeklerin yoğunluğu nedeniyle gündelik hayatlarının aksadığını belirtti. Önceki yıllarda bir çocuğun köpekler tarafından ısırıldığını hatırlatan Üstün, bu olaydan sonra hayvanların toplatılması için ilgili kurumlara başvurduklarını söyledi. Köpeklerin mahallede ciddi bir tedirginlik yarattığını vurgulayan Üstün, "Sahipsiz köpeklerden dolayı çok şikayetçiyiz. Geçen sene apartmanın önünde üç kişi köpekler tarafından ısırıldı. Ya köpeklere bakılsın ya da buradan götürülsün, başka çare yok. Dışarı çıkamıyoruz, markete gidemiyoruz. Çocuklar okula yürüyerek, bisikletle veya motosikletle gidip gelemiyor. Buna bir an önce çare bulunmalı. Belediye gelsin, ya bir kulübe yapsın ya da köpekleri götürsün," dedi.

Köpeklerle insanlar iç içe olmamalı

Güllü Güleç de sahipsiz köpeklerin insanlarla iç içe olmaması gerektiğini ve köpeklerin yaşayabilecekleri alanların belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Mahallelerine başka yerlerden köpeklerin getirilip bırakıldığını öne süren Güleç, "Belli bir alan yapılırsa daha iyi olur. En azından yardım edecek insanlar, belirli bir alan olursa daha iyi yardım eder. Mesela ben belirli bir bütçeyle oraya yardımımı yaparım ama neden kıyıya köşeye, ağaçların, elektrik direklerinin altına yemeğimi dökeyim," diye konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal