Kira artış sınırı ne zaman bitiyor? Yüzde 25 zam sınırı kalktı mı?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracının merak ettiği konular arasında yer alan kira zam sınırı hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yaptığı açıklama çok konuşuldu. Bakan Şimşek’in sözleri sonrasında Kira artış sınırı ne zaman bitiyor? Yüzde 25 zam sınırı kalktı mı? gibi sorular internet üzerinden sorgulanıyor. İşte detaylar…

21.05.2024-16:18 - (Son Güncelleme: 21.05.2024-16:18) Kira artış sınırı ne zaman bitiyor? Yüzde 25 zam sınırı kalktı mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yüzde 25 kira zam sınırı hakkındaki açıklamaları milyonlarca ev sahibi ve kiracı tarafından takip edildi. Bakan Şimşek’in kira zam sınırı uygulamasının devamı konusunda bir gerekliliğin artık olmadığını dile getirmesi sonrası kira zam sınırı bitiş tarihi merak edildi. Peki kira artış sınırı ne zaman bitiyor? Yüzde 25 zam sınırı kalktı mı?

Yüzde 25 zam sınırı kalktı mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber'de katıldığı programda ekonomiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Kirada yüzde 25 zam sınırının devam etmesi için bir neden görmediğini vurgulayan Şimşek, "Kirada yüzde 25 sınırının devam etmesi için bir sebep yok, büyük ihtimalle devam etmeyecek. Kredi fiyatlamasına müdahale edilmemesi gerektiğini de belirtmek isterim," ifadelerini kullandı.

Kira artış sınırı ne zaman bitiyor? Yüzde 25 zam sınırı kalktı mı?

Kira artış sınırı ne zaman bitiyor?

Mevcut düzenlemeye göre, kirada yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz 2024'e kadar sürecek. Bu dönemde kontratı yenilenen kiracılar, TÜFE oranlarını dikkate almadan haziran ayında ev sahiplerine en fazla yüzde 25 zam yapabilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal