Merkez Bankası’nda bir ilk gerçekleşiyor: 50 trilyon dolarlık Yatırımcı Günü düzenlenecek

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), ABD’li yatırımcıların talebi üzerine 11 Ocak Perşembe günü ilk defa Yatırımcılar Günü düzenleyecek. Büyük toplantıda 200’ü aşkın yatırım fonunun temsilcisi yer alacak. İşte detaylar…

08.01.2024-10:08 - (Son Güncelleme: 08.01.2024-17:46) Merkez Bankası’nda bir ilk gerçekleşiyor: 50 trilyon dolarlık Yatırımcı Günü düzenlenecek

Yeni ekonomi yönetiminin başa geçmesiyle beraber Merkez Bankası’nın attığı son adımlar dünya genelinde dikkat çekti. Kredi notunun iyileşmesi ile cari açık ve risk priminde yaşanan düşüşle birlikte Türkiye ekonomide daha pozitif bir seyir izlemeye başladı.

Yaşanan bu olumlu gelişmelerin ardından ABD’li yatırımcılardan gelen talepler üzerine, tarihinde ilk defa Yatırımcılar Günü düzenleyecek. 11 Ocak 2024 tarihinde ABD’nin New York şehrinde yapılacak olan toplantıda Enflasyon ve para politikası gibi konular gündeme getirilecek.

200’ün üzerinde fon yöneticisi katılacak

ABD’den gelen ilgiyle beraber gerçekleştirilecek bu toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek  ve TCMB Başkanı  Dr. Hafize Gaye Erkan enflasyon ve maliye politikaları üzerine sunumlar yapacak. Etkinlik, JP Morgan'ın New York merkezinde gerçekleştirilecek ve dünyanın önde gelen yatırım fonlarından 200'den fazla üst düzey temsilcinin katılımı bekleniyor.

Merkez Bankası

Türk Lirası’nın değer kazanacağı öngörülüyor

ABD’li yatırım yönetim şirketleri Pimco Vanguard, seçimlerin ardından ekonomide uygulanan pozitif adımlarla beraber Türk Lirası cinsinden varlıkları portföylerine ekledi. Goldman Sachs gibi önemli yatırım bankaları da TL'nin değer kazanacağını ve TCMB'nin net rezervlerinin pozitife döneceğini öngörüyor.

12 Ocak'ta ise, piyasaların gözü Moody's'in Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesine çevrili. Kuruluşun Türkiye'nin kredi notunu 'B3' olarak koruması ve görünümünü 'pozitif'e yükseltmesi bekleniyor. (Haber7)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal