Manşet enflasyon nedir, ne demek? Manşet enflasyon olunca ne olur?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’ın telaffuz ettiği manşet enflasyon terimi sosyal medyada gündem oldu. Manşet enflasyon hakkında bilgi edinmek isteyenler arama motorlarına yöneldi. Peki Manşet enflasyon nedir, ne demek? Manşet Enflasyon olunca ne olur? İşte soruların yanıtı…

14.05.2024-16:56 - (Son Güncelleme: 14.05.2024-16:56) Manşet enflasyon nedir, ne demek? Manşet enflasyon olunca ne olur?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’ın yaptığı açıklamada manşet enflasyon terimini kullanması ekonomi dünyasında gündem oldu. Sosyal medyada da konuşulan terim hakkında bilgi edinmek isteyenler arama motorlarını meşgul etmeyi sürdürüyor. Peki Manşet enflasyon nedir, ne demek? Manşet Enflasyon olunca ne olur?

Manşet enflasyon nedir?

Manşet enflasyon, ekonomide genel fiyat düzeyindeki artışın bir ölçüsüdür. TÜFE, en kapsamlı ve en sık kullanılan fiyat endeksidir. Çoğu insan, bu endeksteki değişimi genellikle enflasyonun bir göstergesi olarak algılar. ÜFE veya GSYH zımni deflatörü gibi diğer endeksler ise genellikle daha az bilinir veya takip edilir.

Manşet enflasyon nedir, ne demek? Manşet Enflasyon olunca ne olur?

Bu yüzden medya, TÜFE'deki değişiklikleri genellikle enflasyonun bir ölçüsü olarak kullanır ve manşetlere taşır. Bu bağlamda, TÜFE, genellikle manşet enflasyonu olarak anılır.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal