Kanser hastalarını sevindiren haberi: MHJ teknolojisi kemoterapiyi tarihe gömecek

ABD’deki bir grup bilim insanı, nanoteknoloji ile beraber kanser tedavilerinde kullanılan kemoterapi yönteminden daha az yan etkisi olduğu tespit edilen MHJ teknolojisini geliştirdi. İşte detaylar…

08.01.2024-09:52 - (Son Güncelleme: 08.01.2024-17:46) Kanser hastalarını sevindiren haberi: MHJ teknolojisi kemoterapiyi tarihe gömecek

ABD’nin Teksas eyaletindeki Rice Üniversitesi’ndeki bilim insanları, MHJ (Moleküler kırıcılar) adlı teknolojiyle beraber kanseri oluşturan tümörleri ortadan kaldırılabileceğini ortaya koydu.

Tıbbi görüntüleme işleminde olduğu gibi bir siyanin boyasının vücuda enjekte edilmesiyle gerçekleştirilen MHJ yöntemi, boyanına bir kanser hücresine bağlandıktan sonra vücuda zarar vermeden daha derine nüfuz edebilen kızılötesi ışığıyla aktif hale getiriliyor.

Söz konusu sinyaller kanserli hücrede titreşime yol açıyor ve hücre zarının yırtılmasını sağlayarak kanseri yok ediyor.

MHJ Kanser

İnsanlar üzerindeki deneyler yıllar sonra başlayabilir

Araştırmanın başyazarı bilim insanı Ciceron Ayala Orozco, MHJ teknolojisinin şu an için fareler üzerinde denendiğini, insan deneyleri için ise birkaç yıl sonrasının beklenmesi gerektiğini söyledi.

Orozco, MHJ’nin kemoterapiye göre çok daha az yan etki ortaya çıkardığı vurguladı.

Rice Üniversitesi'nden James Tour, agresif bir deri kanseri olan melanomlu fareler üzerinde yaptıkları deneylerde, hayvanların yarısında kanser hücrelerinin yok edildiğini bildirdi.

Araştırmacı, bu teknolojinin vücuttaki kanserli hücre kalıntılarının tespiti için de kullanılabilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal