Turunç Reçeli Nasıl Yapılır?

Reçel yapmak biraz fazla vaktinizi alsa da keklerinizin kurabiyelerinizin üstünü süsleyecek, sabah kahvaltılarında masanıza renk katacak, C vitamini deposu oldukça lezzetli bir tarif veriyoruz. Detaylar ve püf noktalar haberimizin detaylarında...

Turunç Reçeli Nasıl Yapılır?

Turunç Reçeli Nasıl Yapılır?

TURUNÇ REÇELİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 kilogram turunç
  • 1,5-2 su bardağı şeker
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 2 su bardağı su

TURUNÇ REÇELİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Turunçları üç ayrı suyun içinde haşlamak ve ardından soğuk suya almak, meyvenin acı suyunun çıkmasını ve reçelin tadını bozmasını engeller.

TURUNÇ REÇELİ TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Dilerseniz Ağzı kapalı olacak şekilde fırında da reçelinizi pişirebilirsiniz. Daha uzun sürecek ama daha lezzetli bir hal alacaktır.

TURUNÇ REÇELİ NASIL YAPILIR?

  • Turunçların kabuklarını portakal soyar gibi 6-8 eş parçaya bölün.
  • Böldüğünüz kabukların beyaz kısımlarını bıçak yardımıyla temizleyin.
  • Yorgan iğnesi ve temiz bir ip yardımıyla soyduğunuz kabukları yuvarlayarak ipe dizin.
  • Kaynayan suyun içinde 7-8 dakika kabukları bekletin ve soğuk suya koyun. Bu işlemi üç ayrı tencerede kabukları haşladıktan hemen soğuk sonra suya koymak suretiyle 3 kez tekrarlayın.
  • Turunç dizilerini şekerle birlikte sulanması için 3-4 saat bekletin.
  • Sulanan turuncu ve şekeri nazikçe karıştarak pişirin. Kaynayınca limon suyunu sıkın ve 1-2 dakika daha fokurdatın.

Kavanozlara alın. Kapaklarını kapatın ve kavanozları ters çevirerek soğutun. İşte bu kadar, ertesi gün kahvaltı için nefis bir reçeliniz var artık!

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR