Airfryer’da restoranlara bile taş çıkartacak patates kızartması tarifi açığa çıktı! 10 dakikanızı almayacak

Airfryer’da restoranlardaki gibi patates kızartmak isteyenlere o püf nokta duyuruldu. Püf noktayı kullanarak restoranlara taş çıkartacak lezzetli mi lezzetli çıtır çıtır patates kızartması yapabilirsiniz.

25.04.2024-14:44 - (Son Güncelleme: 25.04.2024-14:44) Airfryer’da restoranlara bile taş çıkartacak patates kızartması tarifi açığa çıktı! 10 dakikanızı almayacak

Airfryer teknolojisinin gelişmesiyle beraber pek çok evde artık kızartma Airfryer’da yapılıyor. Yağsız kızartma denildiği zaman ilk akla gelen Airfryer’da, restoranlara taş çıkartacak çıtır çıtır patates kızartması yapmak mümkün. Tek bir yöntemle evinizin mutfağında harikalar yaratacak patates kızartmasına merhaba diyeceksiniz. Çıtır çıtır sanki yağda kızarmış gibi lezzet dolu bir patates kızartması için tek bir püf noktaya dikkat etmeniz yeterli. Geleneksel yöntemlerden 1000 kat daha sağlıklı ve lezzetli Airfryer patates kızartmasının püf noktası ve tarifi… 

Airfryer çıtır çıtır patates kızartması malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde deniz tuzu 
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde karabiber 
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde sarımsak tozu 
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde kurutulmuş biberiye

Airfryer’da restoranlara bile taş çıkartacak patates kızartması tarifi açığa çıktı! 10 dakikanızı almayacak

Airfryer çıtır çıtır patates kızartması nasıl yapılır?

  1. Tarifi ilk etapta malzemelerinizi hazırlayarak başlayabilirsiniz.
  2. Her şeyi hazırladıktan sonra patateslerimizi hazırlayarak ikinci aşamaya geçiyoruz.
  3. Patatesleri temizleyip güzelce kurtuluyoruz. Patatesleri akan suyun içerisinde güzelce yıkayıp mutfak havlusu yardımıyla tüm suyunu çekene kadar kurtuluyoruz.
  4. Daha sonra patatesleri çatal yardımıyla deliyoruz.
  5. Hazır olan patateslerimizi derin bir karıştırma kabının içerisine alıp üzerine zeytinyağı döküyoruz. Zeytinyağıyla harmanlanan patateslerin üzerine son olarak hazırlamış olduğumuz baharat karışımından döküp tekrardan karıştırıyoruz. Hazır olan patateslerimizi Airfryer’da 40 - 45 dakika kadar pişiriyoruz. 20 dakikada patatesleri karıştırmaya kesinlikle unutmuyoruz. İşte Airfryer’da çıtır çıtır lezzetteki patateslerimizi servise hazır. Herkese afiyet olsun!

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal