Uygulamayı yasaklayan ülke sayısı artıyor: TikTok Türkiye’de yasaklandı mı? TikTok hangi ülkelerde yasak?

Çin menşeili sosyal medya uygulaması TikTok’un ABD’de yasaklanması gündeme getirildi. Bu gelişmenin ardından TikTok’un yasak olduğu ülkelerin hangileri olduğu merak edilirken platformun Türkiye’de de yasaklanıp yasaklanmayacağı merak konusu oldu. Peki TikTok Türkiye’de yasaklandı mı? TikTok hangi ülkelerde yasak? Soruların yanıtı haberimizde…

26.04.2024-17:49 - (Son Güncelleme: 26.04.2024-17:49) Uygulamayı yasaklayan ülke sayısı artıyor: TikTok Türkiye’de yasaklandı mı? TikTok hangi ülkelerde yasak?

Popüler sosyal medya uygulaması TikTok’un son olarak ABD genelinde yasaklanmasına dair bir kanun teklifi hazırlanmasının ardından TikTok’un yasak olduğu ülkeler merak konusu oldu. Öte yandan Türkiye’de de TikTok’a benzer bir yaptırımın uygulanıp uygulanmayacağı da sosyal medyada tartışılıyor. Peki TikTok Türkiye’de yasaklandı mı? TikTok hangi ülkelerde yasak?

TikTok Türkiye’de yasaklandı mı?

ABD'de TikTok'un kapatılması gündemde. Aylardır süren görüşmelerin ardından TikTok yasası ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalandı. Bu yasaya göre, TikTok'un 9 ay içinde bir Amerikan firmasına satılmaması halinde ABD'de yasaklanacak. Çinli şirketin satışa yanaşmaması durumunda ise TikTok'un ABD'de indirilmesi engellenecek. TikTok CEO'su Shou Zi Chew, bu yasayı engellemek için yasal mücadele başlatacaklarını belirterek, "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz. Gerçekler ve Anayasa bizim tarafımızda ve yine galip gelmeyi umuyoruz” diye konuştu.

TikTok'un kapatılmasıyla ilgili tartışmalar Türkiye'de devam ediyor. TikTok temsilcisi, uyarılara rağmen gerekli adımları atmaması nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) çağrılacak.

Uygulamayı yasaklayan ülke sayısı artıyor: TikTok Türkiye’de yasaklandı mı? TikTok hangi ülkelerde yasak?

TikTok hangi ülkelerde yasak?

TikTok'un bazı ülkelerde yasaklanması veya erişim kısıtlamaları, çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleşmektedir. İşte TikTok yasaklarının daha detaylı açıklaması:

Çin: TikTok, geliştiricisi olan ByteDance şirketinin merkezi olan Çin'de Douyin adıyla bilinir. Ancak, Çin hükümeti, sosyal medya platformlarını sıkı bir şekilde denetlemekte ve TikTok'un içerik kontrolüne yönelik sıkı kurallar getirmektedir.

Hindistan: TikTok, 2020 yılında Hindistan hükümeti tarafından ülke genelindeki güvenlik endişeleri nedeniyle yasaklanmıştır. Hindistan'da TikTok'un kullanıcı verilerinin gizliliği ve içeriğin denetimi konusunda ciddi endişeler bulunmaktadır.

ABD: TikTok, ABD'de de bazı tartışmalara yol açmıştır. ABD hükümeti, TikTok'un Çin merkezli bir şirket tarafından işletiliyor olmasından dolayı güvenlik endişeleri taşımaktadır. Bu nedenle, TikTok'un ABD'deki operasyonlarına yönelik bazı kısıtlamalar ve denetimler uygulanmıştır.

Orta Doğu ülkeleri: TikTok, bazı Orta Doğu ülkelerinde ahlaki, kültürel veya güvenlik endişeleri nedeniyle yasaklanmış veya erişimi kısıtlanmıştır. Bu ülkeler arasında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Irak gibi ülkeler bulunmaktadır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal