Ev Yapımı Waffle Tarifi

Tam kapanma döneminde oluğumuz bu günlerde, tutkunu olduğumuz bazı lezzetlerden mahrum kalmak yerine kolları sıvadık. Bizde vazgeçilmez tatların başında yer alan waffle severler için ‘evde waffle tarifi’ ini paylaştık. İşte detaylar…

06.05.2021-16:19 - (Son Güncelleme: 06.05.2021-16:27) Ev Yapımı Waffle Tarifi

Tatlı denildi mi akla ilk gelen tabi ki waffle oluyor. Tam kapanma günlerinde canı waffle severler için evde yapabilecekleri, pratik ve bir o kadar lezzetli ev yapımı waffle tarifi hazırladık. 

EV YAPIMI WAFFLE TARİFİ

Evde yapması da oldukça basit. Hem de illa waffle makinesi olmadan, tost makinesinde şahane wafflelar yapabilirsiniz. 

O zaman size 5 dakika da yap, 1 dakika da pişir bir oldukça lezzetli tarifi paylaşıyoruz. Hem 1 yaş üzeri ve içeriğindeki gıdalara alerjisi olmayan tüm bebekler hem de yetişkinler bu tarifi rahatlıkla tüketebilir.

Waffle Hamuru İçin

-1 yumurta

-1 bardak süt

-1.5 bardak un

-2 yemek kaşığı elma özü (şeker ya da başka bir tatlandırıcı)

-1 paket kabartma tozu

-Vanilya ya da tarçın

Ev yapımı waffle tarifi

Üzeri İçin Sos

-2 paket kare çikolata (ben bitter ve sütlü kuvertür çikolatayı karıştırdım.)

-1 yemek kaşığı tereyağı

-1/2 paket krema

Bebekler İçin;

-Tahin-pekmez

-İstediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz.

Yapılışı; 

Hamur için tüm malzemeyi  çırpıyoruz. Yaklaşık kek hamuru gibi çok sulu olmayan, yoğun kıvamlı bir harç elde ediyoruz. Çocuk ve yetişkin sosu için, çikolataları benmari usulü eritip, eridikten sonra içine tereyağı ve kremayı ekleyip karıştırıp, güzel bir çikolata sos elde ediyoruz. 1 yaş üzeri bebekler için tahin pekmez hem besleyici,  hem de sağlıklı bir sos olacaktır. Tost makinasını yüksek ayarda ısıtıp harcı 1 kepçe olacak şekilde döküp kapağını kapatıyoruz. Yumuşak hamur seviyorsanız 30 saniye yeterli ama benim gibi çıtır seviyorsanız 45 saniye 1 dakika kadar pişirebilirsiniz. Ardından çikolata sos ve üzerine dilediğiniz meyve ile süsleyip servis edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal