İbn-i Sina’nın Şifa Kaynağı Mucize Tarifi

İbn-i Sina'nın binlerce yıl önce yazılmış bu tarifi neredeyse tüm hastalıklara şifa oluyor. Kullanılan bu malzemeleri duyunca çok şaşıracağınız bu tarifi siz de mutlaka deneyin.

01.05.2021-15:12 - (Son Güncelleme: 01.05.2021-15:12) İbn-i Sina’nın Şifa Kaynağı Mucize Tarifi

İbn-i Sina’nın mucizevi tarifi ortaya çıktı! Binlerce yıl öncesinde yazılmış bu tarif için kullanılan malzemeleri duyunca çok şaşıracaksınız. Hekimlerin Piri olarak bilinen İbn-i Sina'nın binlerce yıl önce keşfettiği mucize tarifin birçok hastalığa karşı adeta kalkan olduğunu biliyor muydunuz? Koronavirüs salgını ile mücadele ettiğimiz şu günlerde bağışıklık sistemini desteklemek büyük önem taşırken salgın sürecinde neredeyse herkes doğal kür ve sağlıklı tariflerle vücuduna iyi bakmaya başladı. İbn-i Sina'nın Küçük Tıp Kanunu kitabında yüzyıllar önce bahsettiği her derde deva olduğunu ifade ettiği bu tarifi yapmak ise oldukça basit. İşte İbn-i Sina'nın bin yıl mucize dediği o besin…

İbn-i Sina'nın yüzyıllar önce kaleme aldığı Küçük Tıp Kanunu kitabında birbirinde mucizevi besin ve tarifler bulunuyor. Hekimlerin Piri ve hükümdarı olarak bilinen isim, her derde deva olan tarifleriyle binlerce yıl sonra bile şifa kaynağı oluyor. Özellikle koronavirüs ile mücadele edilen şu günlerde bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek ve hastalıklara karşı korunmak büyük önem taşıyor. İşte İbn-i Sina'dan insanlık için mucizevi karışım tarifi…

İBN-İ SİNA'NIN HASTALIKLARA ŞİFA OLACAK MUCİZE TARİFİ

İbn-i Sina'dan insanlık için mucizevi karışım tarifi önemli sağlık sorunlarınıza iyi gelecek. Birçok sağlık sorununun tedavisinde önemli bir rol oynayan bu karışım nasıl hazırlanır, gelin birlikte bakalım.

MALZEMELER

- 250 gram kuru incir

- 1 litre zeytinyağı

Öncelikle incirleri yıkayın, süzün ve kuşbaşı olacak biçimde doğrayın. İncirleri zeytinyağlı kavanozun içine alın ve ağzını kapatın. Bu kavanozu 5 gün boyunca karanlık bir yerde muhafaza edin ve bu sürenin sonunda sabah, akşam olacak biçimde günde iki kere tüketin.

Peki, incir karışımı ne işe yarıyor? Astım gibi solunum yolu hastalıklarınız varsa incir karışımı ile sorununuzu çözmeniz mümkün olacak.

İbn-i Sina'nın önerdiği incir karışımının en önemli etkisi ise kanseri önlemesi. Kanser oluşumunu önleyen incir karışımını düzenli bir biçimde tüketerek etkilerinden faydalanabilirsiniz.

Vücuttaki zararlı maddeleri etkisiz hale getiriyor! Ölçülü tüketildiğinde incirin sağlığa olan faydası saymakla bitmiyor.


İbn-i Sina, Kuşyar isimli bir hekimin yanında tıp eğitimi aldı. Buhara'da babasından ve döneminin ünlü bilginlerinden özel ders ve iyi bir eğitim aldı. Olağanüstü hafızası ve zekası da bu konuda ona çok yardımcı oldu. 14 yaşına geldiğinde öğretmenlerini geçmeye başlamıştı. Felsefe, edebiyat, matematik, tıp gibi çeşitli alanlarda engin bir bilgi birikimine ulaştı.

16 yaşında tıbba döndü ve bu konudaki bilgileri öğrenmekle kalmayıp yeni tedaviler de geliştirdi. 19 yaşında doktor ünvanı elde etti ve ücret almaksızın hastaları tedaviye başladı.

Samani Hükümdarı Nuh bin Mansur'un hastalığını iyileştirmesi üzerine, Buhara'daki olağanüstü zengin kitaplıktan dilediği gibi yararlanmasına izin verildi.


Burada bulup okuduğu kitaplar, bilgisinin daha da derinleşmesine ve düşüncelerinin gelişmesine büyük katkıda bulundu. 21 yaşına geldiğinde dönemin en büyük hekimlerinden biri sayılıyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal