Yer Fıstığı Ezmesi Nasıl Yapılır?

Günümüzde, sağlıklı ve düşük kalorili beslenmeye daha çok özen gösteriyoruz. Özellikle sağlıklı atıştırmalıklar yaparken kullanabileceğiniz veya ara öğün olarak da tüketebileceğiniz yer fıstığı ezmesini evde de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte evde yer fıstığı yapımının detayları...

04.03.2020-13:47 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-14:44)  Yer Fıstığı Ezmesi Nasıl Yapılır?

Kahvaltıların da yıldızı olan fıstık ezmesi sevilen atıştırmalıklar listesinin başında geliyor. Özellikle besin değeri bakımından zengin olan fıstık ezmesinin kalorisi de yüksektir. Bu yüzden tüketirken aşırıya kaçmamak gerekir. Fakat evde şeker oranını kendinizin ayarlayabileceği fıstık ezmesini rahatlıkla tüketebilirsiniz.

MALZEMELER

  • 300 gram kabuksuz ve tuzsuz yer fıstığı
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (kremamsı kıvam için)
  • 1-2 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı bal

Yer fıstıklarını fırın tepsisine koyup 200 derecede, ızgara modunda çalışan fırının en üst rafına yerleştirin. Bu şekilde 5-8 dakika fıstıklar yağını salana kadar pişirin. Arada tepsiyi sallayıp fıstıkların her tarafının kavrulduğundan emin olun. Kavrulmuş fıstıkları temiz bir mutfak bezinin içine koyup kalan kabuğu varsa ovuşturarak ayrılmasını sağlayın. Kabuklarını soyarken fıstıklar soğursa mutfak robotuna koymadan önce tekrar 1 dakika fırında ısıtın. Mutfak robotunda, fıstıklar iyice kıvam alana kadar 2’şer dakika ara vererek toplam 10 dakika boyunca çekin. Önce kum gibi olacaklar ardından sıvılaşıp ezme haline gelecektir. Soğuyunca katılaşacağı için hindistan cevizi yağını (isteğe bağlı olarak fındık yağı da kullanabilirsiniz) ve tatlandırmak için de bal ekleyip biraz daha karıştırın. Daha akışkan bir kıvam elde etmek isterseniz biraz daha fındık veya hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. Parçalama işlemi ne kadar uzun sürerse fıstık ezmeniz o kadar akışkan ve kıvamlı olacaktır.

Damak tadınıza ve isteğinize göre şeker oranını ayarlamak için bal miktarını artırıp azaltabilirsiniz.

Hazırladığınız ezmeyi, kahvaltılarda tüketebileceğiniz gibi ara öğünler için fıstık ezmeli kurabiyeler de yapabilirsiniz. Ezmenizi daha da sporcu dostu haline getirmek için yarım ölçü protein tozu ekleyerek de tüketebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal