Jambonlu ve Domatesli Tart Tarifi

Hem hafta sonu kahvaltılarında hem de beş çaylarında atıştırmak için jambonlu ve domatesli tart tarifini deneyebilirsiniz.

Jambonlu ve Domatesli Tart Tarifi

Jambon ve domates beraber olur mu demeyin! Leziz ve gevrek tart hamuru ile adeta bir lezzet şöleni oluşturuyor.

MALZEMELER

6 kare milföy hamuru (375 g milföy hamuru-tek parça)
150 g taze kaşar peyniri
6 dilim jambon
100 g çeri domates
2 yemek kaşığı acı sos
Birkaç dal tarhun otu

NASIL YAPILIR?

Fırını evvelden 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Milföy hamurlarını birleştirip merdane desteğiyle dikdörtgen olacak biçimde açın. Milföy hamurunu yağlı kağıt üstüne örterek fırın tepsisine koyun. Keskin bir bıçak desteğiyle kenarlarını 2 cm içeriden çizin. Ortasını çatalla batırın.

Peynirin yarısını milföyün üstüne yayın. Üstüne jambonu, domatesi ekleyip acı sos dökün. Kalan peyniri üstüne serip, tarhun otu koyun. Ortalama 20-25 dakika pişirin. Kalan acı sosu üstüne gezdirin ve servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri