1

Görüntüsü ile önce gözleri doyuran harika bir tatlı, gül tatlısı tarifi.



2

Malzemeler: -125 gram tereyağı -1 çay bardağı sıvı yağ -1 çay bardağı yoğurt -1 adet yumurta -1 paket kabartma tozu -1 paket vanilya -1 su bardağı irmik -3 su bardağı un



3

Üzeri için: -1 kase dövülmüş ceviz Şerbeti için: -3 su bardağı şeker -3 su bardağı



4

Gül tatlısı yapılışı -İlk önce şerbeti hazırlayıp soğuması için bırakalım. -Ardından diğer malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapalım.



5

-Merdaneyle açıp çay bardağı ucuyla yuvarlaklar keselim. -Sıralı şekilde 3 tane koyup rulo halinde ortadan keselim ve fırın tepsisine sıralayıp, 200 derece fırında kızarana dek pişirelim



6

-İlk sıcağı geçince ardından soğuk şerbeti dökelim.