Diyet Mantı Nasıl Yapılır? Diyet Mantı Tarifi

Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden olan mantıya hayır diyenimiz yoktur. Diyet yapanların bile reddetmekte tereddüt ettiği mantı yemeğinin diyet yapanlara özel tarifinin de olduğunu biliyor muydunuz? İşte diyet mantı tarifi.

13.09.2019-12:48 - (Son Güncelleme: 13.09.2019-12:38)

Diyet yaparken mantı yenmemesi gerektiğini düşünürüz. Çünkü mantının kalori değeri bir hayli yüksektir. Fakat doğru tarifle hazırlanırsa, diyet yaparken de yenebilir. Sizinle paylaştığımız diyet mantı tarifi, kilo verme sürecinde de bu lezzetti tatmanıza engel olmayacak.

DİYET MANTI TARİFİ

Malzemeler

  1. Yarım su bardağı su
  2. 1 yumurta
  3. 3 su bardağı kepek unu
  4. Yarım çay kaşığı kadar tuz

İçi için;

  1. 1 adet kuru soğan
  2. 250 gram yağsız (tercihen dana) kıyma
  3. Yarım çay kaşığı kadar tuz

Hazırlanışı:

İlk önce bir kapta yumurta, su, tuz ve kepek ununu iyice yoğurarak hamurunu hazır edin. Sonrasında hamurunuzu 20 dakika süresince dinlenmesi için bekletin. Bu sırada karabiber, kıyma ve rendelenmiş soğanı birleştirip harcını yapın. Hamurdan orta boy bir domates büyüklüğünde parçalar keserek, merdane yardmı ile yufka açar gibi inceltin. Bu yufkaları küçük küçük kareler şekilde kesin. Her karenin içine biraz harçtan koyun ve dört köşesinden birleştirip kapatın.

Bir tencerede bol su kaynatın. Hazırlanan mantıları 10- 15 dakika haşlayın. Hazır olan mantıların üstüne yağsız veya az yağlı yoğurt gezdirin. Akşam tüketecekseniz, üzerine yağlı salçalı sos dökmemelisiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal