1

Güllaç, Ramazan ayına özgü lezzetlerden biridir. Ramazan'da en güzel ve lezzetli güllaç nasıl yapılır? İşte tarifi...



2

GÜLLAÇ İÇİN MALZEMELER 12 güllaç yaprağı 3 litre süt 3 bardak şeker 1 paket vanilya 2 bardak ceviz içi Süslemesi için; Antep fıstığı Nar Ceviz içi (İnce ince kıyılmış)



3

HAZIRLANIŞI: Derin bir tencereye sütü ve şekeri koyun. Üzerine vanilyayı ekleyin. Ocakta orta ateşte karıştırarak ısıtın. Hafif elinizi yakacak dereceye gelince kapatın..



4

İçine koyacağınız ceviz içlerini bıçakla ince ince doğrayın. Ilık sütten biraz güllacı koyacağınız borcama boşaltın. Üzerine kırdığınız güllaç yapraklarının yarısını ekleyin.



5

Üzerine tekrar süt döküm cevizi eşit biçimde serpiştirin. Daha sonra kalan yaprakları da parlak tarafları üstte kalacak şekilde üzerine ekleyin ve tekrar tüm yapraklar ıslanacak kadar süt ekleyin. Yaklaşık 5 dakika kadar bekletin. Yapraklar sütü iyice çektikten sonra üstüne fıstık nar ve çok ince kıyılmış cevizi serpebilirsiniz. Daha sonra 2 saat buzdolabında bekletin.