Közlenmiş Patlıcan Konservesi Tarifi

Patlıcan sen sevdiğimiz sebzeler arasındadır.Patlıcanla yapılan yemeklerin lezzeti bir yana konservesinin tadı da bizi bizden alıyor. Peki patlıcan konservesi nasıl yapılır gelin birlikte bakalım.

12.09.2019-10:34 - (Son Güncelleme: 12.09.2019-10:21)

Besin değeri bir hayli yüksek olan patlıcanı en sağlıklı pişirme tekniği kuşku yok ki közlemedir. Çoğunlukla marketlerde konserve olarak bulunan közlenmiş patlıcanları evde ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz?

KÖZLENMİŞ PATLICAN KONSERVESİ 

MALZEMELER: 

3 kilo patlıcan,

1 çay bardağı zeytinyağı,

Yarım çay bardağı sirke,

Tuz, Sarımsak,

Su,

Cam konserve

HAZIRLANIŞI: 

Patlıcanları yıkayın ve kurulayın. Patlıcanlara bıçakla bir kaç tane  çizik atın, daha kolay közlensin. Patlıcanları odun ateşinde ya da fırında közleyin.
Közlenen patlıcanları bir poşete koyun ki buğulansınlar ve kabukları daha pratik soyulsun. Yalnız patlıcanlar el yakmayacak biçimde olduktan sonra soyun. Patlıcanları soyup sonra iri yemeklik halinde bir kaseye doğrayın. Doğradığınız patlıcanlara zeytin yağını, sirkeyi, tuzu ve sarımsakları ilave edip karıştırın.

Patlıcanları konserveye alın ve ağzını güzelce kapatın. Başka bir tencereye su alın ve cam konserveleri tencereye koyup 15 dakika süresince kaynatın. Şişelerin kapakları daha iyi tutması için. Kaynayan patlıcanları ters çevirdikten sonra bir yere koyun. Orada ılık olsunlar. Ilık olan konserveler dolaplara kaldırın. Közlenmiş patlıcan konservesi hazırdemektir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal