Enfes Meze: Mor Lahana Salatası Tarifi

Öğlen ve akşam sofralarında ana yemeklerin yanına yakışan ve lezzeti ile iç ferahlatan mor lahana mezesi tarifini merak edenler için derledik. Bu tarifle siz de sevdiklerinize ikramda bulunabilir sofralarınızı renklendirebilirsiniz.

12.09.2019-09:52 - (Son Güncelleme: 12.09.2019-09:43)

Yapımı oldukça kolay, sofralarda renk katacak harika bir mezeye ne dersiniz? En güzel tariflerin ve ana yemeklerinin yanına yakışan mor lahana mezesini eminiz çok seveceksiniz.

MOR LAHANA MEZESİ

Malzemeler; 1 adet mor lahana, 1 çay bardağı zeytinyağı, 10 yemek kaşığı yoğurt, 6 yemek kaşığı mayonez, 4 diş sarımsak, 1 avuç ceviz içi, 7 yaprak taze nane, 1 tatlı kaşığı tuz. 

Yapılış aşaması; Lahanayı iyice yıkayın ve dış yapraklarını ayıklayın. Mümkün olduğu kadar incecik doğrayın ve zeytinyağı koyduğunuz bir tavaya alın. Tuzunu da ekleyin ve lahanalar yumuşayana kadar, yaklaşık 10 dakika boyunca karıştırarak güzelce kavurun. Lahanalar kavrulduktan sonra derin bir kaseye alın. Üzerine yoğurt ve mayonezi ekleyip sarımsakları rendeleyin ve iyice karıştırın. Tabağa  alın. Üstünü ceviz ve taze nane ile süsledikten sonra sofraya koyabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal