Ceren İsmi Anlamı Nedir?

Anne baba olmaya hazırlanan adaylar, bebekleri için en anlamlı ve güncel isimler için araştırmada bulunuyor. Sıklıkla araştırılan isimlerden biri olan Ceren ismi anlamı merak ediliyor. Ceren ismi anlamı nedir, Kur'an'da geçiyor mu?

20.02.2021-16:49 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-17:34) Ceren İsmi Anlamı Nedir?

Moğolca kökene sahip olan Ceren ismi, kız çocuklar için kullanılmaktadır. Anne baba adayları bebekleri için isim araştırmasında bulunurken Ceren ismini de araştırabiliyor. Yalnızca yeni doğacak bebekler için değil, günlük hayatta denk gelinen isimlerin de anlamı merak edilip araştırılıyor. Peki Ceren ismi ne demek? Ceren ismi anlamı nedir? Ceren ne anlama gelmektedir?

CEREN ANLAMI NEDİR?

Kız çocukları için kullanılan Ceren isminin anlamı merak ediliyor. Ceren ismi halk arasında 'Ceylan' anlamına gelmektedir. Kökeni Moğolca olduğundan dolayı da Moğolcada 'Ceylan' anlamını ifade ettiğine yer verilir.

Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre Ceren, Ceylan anlamına gelmektedir. Öte yandan Ceren; naif, toprak küp, zarif, ahu gibi anlamlarda da kullanılmaktadır. Ceylanı ifade eden Ceren ismi, 'İyi koşan biçimli at' anlamına gelir. Anlamı itibari ile yine Ceylan anlamının izlerini de taşımaktadır.

CEREN İSMİ KUR'AN'DA GEÇİYOR MU?

Ceren ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Ancak kaynaklarda yer alan anlamları incelendiği takdirde sakıncalı bir anlamı olmadığından ötürü kullanımında herhangi bir sakınca yoktur. 

CEREN İSMİ ÖZELLİKLERİ NELER?

Ceren isminin yaygın özellikleri arasında mücadeleci olmayı benimsemeleri vardır. Öte yandan iletişim kurmada oldukça yetenekli olup yardımsever kimselerdir. Kurmak istedikleri ilişkilere özenir, sevgi ve saygıyı karşılık ilkesine bağlı olmadan gerçekleştirirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal