Ebrar İsmi Anlamı Nedir?

Ebeveyn adayları, yeni doğacak bebeklerine isim koymak için arayışlarını sürdürüyor. Ebrar ismi de anne baba adaylarının araştırdığı, anlamını merak ettiği isimlerden biri. Peki Ebrar ne demek? Ebrar ismi anlamı nedir?

18.02.2021-14:51 - (Son Güncelleme: 18.02.2021-14:51) Ebrar İsmi Anlamı Nedir?

Anne baba adayları yeni doğacak bebekleri için isim arayışını sürdürüyor. Koymak istedikleri isimlerin hem güncel hem de güzel anlama sahip olması gerekiyor. Ebrar ismi de anlamı merak edilen isimlerden biri. Peki Ebrar ne demek? Ebrar ismi anlamı nedir?

EBRAR NE DEMEK?

Ebrar ismi hem kelime anlamı hem de Kur’an-ı Kerim'de geçiyor olması nedeniyle sevilen bir isimdir. Bu isme sahip olan kız çocuklarının da iyi huylu olduğuna inanılmaktadır.

EBRAR NEDİR?

Ebrar isminin kelime anlamı 'hayır sahibi kişi, iyi, dindar ve özü sözü bir' manalarını taşımaktadır. Kur’an’ı Kerim'de bu vasfa sahip olan kişilerin ödüllendirileceğine yer verilmiştir. Bu nedenle Ebrar ismine sahip kız çocukların dürüst ve güvenilir olduğuna inanılır.

Kız çocuklarında kullanılan Ebrar ismine sahip olanların en belirgin özelliği duygusal bir yapıya sahip olmalarıdır. Bu kişiler her probleme iyi yönden bakar ve büyük ölçüde umut sahibidir. Alçakgönüllü bir kişilikleri vardır ve merhamet duyguları da oldukça gelişmiştir. İhtiyacı olan herkese el uzatmaktan da son derece mutluluk duyarlar.

EBRAR İSMİ KUR'AN'DA GEÇİYOR MU?

Ebrar ismi Kur’an’da geçen isimler grubunda olmaktadır. Bu kapsamda Kur’an-ı Kerim’in İnfitar Suresi’nde Ebrar ismine yer verilmektedir. Surenin 13. ayetinde Ebrar kimselerin cennet ile mükafatlandırılacağından bahsedilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal