Terminoloji Ne Demek?

Günlük ya da mesleki hayatta karşılaştığımız kelimelerin anlamlarını bilmediğimizde araştırmaya koyuluruz. Terminoloji terimi de her bilim dalında olduğu gibi yeni gelişmelerin ışığında ortaya çıkmıştır. Uzmanlık alanlarından biri olarak karşımıza çıkan terminoloji ne demek? Terminoloji nedir?

18.02.2021-14:32 - (Son Güncelleme: 18.02.2021-14:32) Terminoloji Ne Demek?

Terminoloji, terim bilimi manasına gelmektedir. Terminoloji içerisinde farklı anlamlarda kullanılan terimler ve terimlerin ilişkileri inceler. Terim ise, belli uzmanlık alanlarında kullanılmakta olan özel isimlere denmektedir.

TERMİNOLOJİ NEDİR?

Terminoloji, temelde disiplinler arası bir çalışmadır. Kavramları ve kavram sistemlerini incelemektedir. Kavramların bilimsel ya da teknik konulardaki adlarının ve kullanımlarının üzerine çalışmalar gerçekleştirir. Terminolojinin ilk defa ortaya çıktığı yıllar 1930'lu yıllardır. Terminolojinin kurucusu olarak kabul eden kişi Avusturyalı mühendis Wüster'dir.

Terminolojinin kökenleri tarım toplumundan endüstri toplumuna geçiş olarak ifade edilebilir. Çünkü bu dönemde teknoloji ve mühendisliğin gelişmesiyle beraber birbirinden yeni uzmanlık alanları meydana gelmiştir. Sonuç olarak da bu uzmanlık alanlarının içerisinde terimler kullanılmaya başlanmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal