Midye Yemek Günah Mı?

Midye yemenin günah olup olmadığı uzun süredir tartışılan konular arasında yer alıyor. Peki Midye yemek günah mıdır?

18.02.2021-12:55 - (Son Güncelleme: 18.02.2021-12:55) Midye Yemek Günah Mı?

Midye yemek bazı mezhepler için caizken bazı mezhepler için haramdır. Hangi mezhep midye için ne söylüyor? Midye yemek günah mı?

MİDYE YEMEK GÜNAH MIDIR?

Hanifi mezhebine göre midyenin haramdır.  Zira, midye balık gibi görünmez, yani balık cinsinden sayılmaz. Buna ithafen balık gibi görünmeyen bir deniz canlısının etini yemek, caiz değildir. Suda hayatını sürdüren, ve suda barınan canlılardan, her cins balığın eti yenilebilir durumdadır. Bazı din alimleri; denizden çıkan ve çıktıktan sonra da ölen her cins canlıyı yenilebilir kabul ederler. Kimileri ise, kabuklu olan hayvanları; balıktan görmezler. Bu canlıların içine midye de yer alır. Midyeyi, balık olarak görmeyenlerden mezheplerden biri Hanefiliktir. 

 Balığın yenmesi helaldir ama hanefi mezhebi, midye, ıstakoz, yengeç vb. Cinsten olan hayvanların yenmesinin caiz olmadığını söylemektedir.  Bu konuda İmam Şafii ise; denizden çıkmış olan her canlıyı, eğer ki sağlığımıza sıkıntı teşkil edecek cinsten değilse, ve de haram bir görüntüsü yoksa yenilebilir olduğunu söylüyor. Yani caizdir diyor. Bu konu üzerine din alimlerinin bazıları caizdir bazıları ise caiz değildir demiştir. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal