Menşei Ne Demek?

Günlük hayatta karşımıza çıkan her kelimenin anlamını bilmek olanaksızdır. Ancak bazı kelimeler sıklıkla karşımıza çıktığı için anlamını bilmekte fayda var. Bu nedenle TDK üzerinden araştırmada bulunuruz. Bunlardan biri olan menşei kelimesi ne demek? Menşei anlamı nedir?

12.02.2021-09:37 - (Son Güncelleme: 12.02.2021-09:37) Menşei Ne Demek?

Arapça kökenli olup dilimize geçen sözcüklerden biri olan menşei kelimesinin ne anlama geldiği merak ediliyor. Kelimelerin doğru anlamını öğrenmek için TDK anlamlarını araştırırız. Peki menşei ne demek?

MENŞEİ NE DEMEK TDK?

Menşei Arapça kökenli olup dilimizde de yaygın kullanılan bir sözcüktür. Türk Dil Kurumu'na göre ise menşei, başlangıç demektir. Yani herhangi bir şeyin başlangıcını ifade eder. Öte yandan menşei, bir şeyin çıktığı yer ya da tarih değeri anlamlarını da kapsar. Daha çok paketli ürünler üzerinde yer alan bu kavram, ürünün hangi ülkede üretildiğini belirtmek için kullanılır.

MENŞEİ PRC, TM VE R NE DEMEK?

Menşei ile beraber kullanılan kavramlar da merak ediliyor. Buna göre Menşei Prc kavramı bir ürünün Çin'de üretildiğini, Tm kavramı ticari marka, R kavramı ise tescilli marka anlamlarında kullanılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal