Meftun Ne Demek?

Türkçe, barındırdığı sözcükler ve kelime gruplarıyla beraber son derece zengin ve kapsamlı bir dil. Bu durumda, karşılaşılan her kelimenin anlamını bilmek mümkün olmamaktadır. Meftun kelimesi de anlamı herkes tarafından bilinmeyen kelimelerden biridir. Meftun ne demek? Meftun kelimesi anlamı nedir?

11.02.2021-17:21 - (Son Güncelleme: 11.02.2021-17:21) Meftun Ne Demek?

Meftun kelimesi anlamının ne olduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Arapça kökenli olan kelime Osmanlı döneminde de sıklıkla kullanılan kelimelerden biri olmaktadır. Günlük hayatta pek karşılaşmadığımız meftun kelimesi daha çok edebi eserlerde karşımıza çıkıyor. Peki meftun ne demek, meftun ne anlama gelmektedir?

MEFTUN KELİMESİ ANLAMI TDK

Meftun kelimesi TDK anlamı nedir? Meftun kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre tutkun, gönül vermiş, vurgun anlamlarında kullanılıyor.  Bir şeyi aşırı derecede seven ve ona delice bir şekilde bağlı olan kişiler meftun olarak adlandırılabilir.

meftun kelimesinin kullanımı günlük hayatta pek yaygın olmasa da edebi eserlerde daha fazla karşımıza çıkmaktadır. Mübalağa sanatından izler taşıyan meftun kelimesi günlük kullanım dilinde pek de yaygın değildir. Meftun olmak şeklinde kullanımı edebi eserlerde daha fazla karşımıza çıkmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal