Muaf Ne Demek?

Türkçe, barındırdığı sözcük ve kelime gruplarıyla son derece zengin ve kapsamlı bir dil. Bazı kelimeler herkes tarafından bilinmez ve araştırma konusu olur. Muaf kelimesi de sıklıkla duyulan ancak anlamı bilinmeyen kelimelerden biri. Peki muaf ne demek? Muaf kelimesi anlamı nedir?

11.02.2021-17:36 - (Son Güncelleme: 11.02.2021-17:36) Muaf Ne Demek?

Muaf kelimesinin anlamı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Günlük yaşamdan haberlere kadar karşımıza çıkan muaf kelimesi manası nedir? Özellikle sokağa çıkma yasağından muaf olanlarla ilgili haberlerde gördüğümüz muaf kelimesi anlamı nedir? Muaf ne demek? Muaf TDK anlamı...

MUAF KELİME ANLAMI TDK?

Gündelik hayatta ve haberlerde duyduğumuz muaf kelimesi anlamı araştırılıyor. Muaf kelimesinin anlamı, içinde kullanıldığı kelimeye göre değişiklik göstermektedir. Muaf kelimesinin başlıca anlamları:

  • Ayrı tutulmuş olan, ayrıcalık tanınmış ya da istisna,
  • Birine sıfat bağışlanmış veya affedilmiş hali,
  • Özgür ve serbest.

MUAF TDK ANLAMI

Türk Dil Kurumu'na göre muaf kelimesi ayrıcalık tanınmış ve ayrı tutulmuş anlamlarında kullanılıyor. Günlük yaşamda da karşımıza çıkan muaf kelimesi hem yazılı hem de sözlü olarak kullanılmaktadır.

MUAF OLMAK NE DEMEK?

Muaf olmak ne demek? Muaf olmak, herhangi bir durum karşısında kendisine ayrıcalık tutulmuş anlamında kullanılır. Örnek vermek gerekirse 'vergiden muaf olmak' denince bahsi geçen vergiden sorumlu olmamak anlamında kullanılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal