Cihangir Ne Demek?

İsim arayışı devam eden anne ve baba adayları internette farklı alternatiflerle karşılaşıyor. Özellikle eski olmasına rağmen günümüzde popüler olan isimler sıklıkla araştırılmaktadır. Bu isimlerden biri de Cihangir. Peki Cihangir ne demek?

11.02.2021-17:50 - (Son Güncelleme: 11.02.2021-17:50) Cihangir Ne Demek?

Ülkemizde kullanılan birçok isim bulunmaktadır. Bu isimler farklı dillerden olmakla birlikte eski Türkçe kelimelerden de gelmektedir. Anne ve baba adayları bu isimlerle karşılaşmaktadır ve anlamlarını merak etmektedir.

Merak edilen ve anlamı araştırılan isimlerden biri de Cihangir ismidir. Peki Cihangir ismi ne demek? Cihangir ismi ne anlama gelir? İşte merak edilen bu soruların cevabı...

CİHANGİR İSMİ NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

Erkek çocukları için kullanılan Cihangir, eski ve köklü isimlerden biridir. Cihangir ismi dünyanın büyük bir bölümünü savaşıp ele geçiren kişi ya da ulus şeklinde ifade edilir. Bir başka anlamına baktığımız zaman ise dünyaya hükmeden olarak ifade edildiğini görmekteyiz.

Bu isim özellikle Osmanlı Hanedanlığı tarafından sıklıkla kullanılmıştır. Bununla birlikte Cihangir ismi Kur'an'da geçmeyen isimlerden biri olarak bilinmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal