Palyatif Bakım Nedir?

Mucize doktoır dizisinin yeni bölüm fragmanını izleyen izleyiciler, Ali Vefa'nın palyatif bakım ünitesine alındığını görmesi üzerine palyatif bakım hakkında araştırmalara başladı. Buna göre palyatif bakım nedir, ne anlama gelmektedir?

16.02.2021-15:39 - (Son Güncelleme: 16.02.2021-15:39) Palyatif Bakım Nedir?

Mucize Doktor dizisinde Ali Vefa'nın palyatif bakıma alınması üzerine seyirciler palyatif bakım hakkında araştırmalara başladı. Palyatif bakım nedir, ne anlama gelmektedir?

PALYATİF BAKIM NE DEMEK?

Mucize Doktor dizisi fragmanı ile gündeme gelen palyatif bakım servisi, izleyiciler tarafından araştırma konusu oldu. Palyatif bakım nedir? Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) palyatif bakımı 1980'lerde, 'tedavilere yanıt alınamayan hastaların bütüncül bakımı' şeklinde tanımlanıyordu.

Palyatif bakımının tanımı 2002 yılında, 'yaşamı tehdit eden bir hastalıkla karşılaşan hasta ve ailelerin, hastalığın tanısından ölüme kadar olan süreçte ağrı ve semptomların erken tanılanması ve giderilmesi, psikososyal ve manevi desteğin sağlanarak yaşam kalitelerini artırma çabası' olarak güncellendi.

PALYATİF BAKIM NEDİR?

'Palyatif bakım; kanser, kalp yetmezliği, alzheimer ve demans gibi nörolojik hastalıklar, solunum yetmezliği vb hastalığı olanların; hastalıklarına bağlı komplikasyonlar ile başa çıkabilmelerine olanak sağlayan; kişilerin ruhsal, fiziksel ve sosyal ihtiyaçlarını önemseyen; konusunda uzman hekim, hemşire, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, diyetisyen ve diğer sağlık personelinden oluşan bir ekip tarafından sağlanan bakım hizmetidir.'

Palyatif bakım, bu alanda uzmanlaşmış ve gönüllülük esası ile de çalışması gereken bir ekip işidir. Palyatif bakımdaki hastaların, son ana kadar aktif bir yaşam sürmeleri için destek sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal