Tiyatro ve sinema dünyası yasta: Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Usta tiyatro ve sinema sanatçısı Ayten Gökçer, 84 yaşında hayatını kaybetti. Gökçer’in cenazesinin yarın Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedileceği belirtildi.

14.05.2024-09:53 - (Son Güncelleme: 14.05.2024-17:15) Tiyatro ve sinema dünyası yasta: Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinema sektörünün usta isimlerinden Ayten Gökçer, 84 yaşında hayatını kaybetti. Gökçer’in cenazesinin yarın Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedileceği belirtildi.

Ayten Gökçer hayatını kaybetti

TRT Haber’de yer alan habere göre; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayten Gökçer'in vefatıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sinema ve tiyatro dünyamızın değerli isimlerinden Ayten Gökçer'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Sanatıyla iz bırakan kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Gökçer'in cenazesi yarın öğle namazını takiben Zincirlikuyu Mezarlığı'nda, eşi Cüneyt Gökçer'in yanına defnedilecek.

Tiyatro ve sinema dünyası yasta: Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Ayten Gökçer kimdir?

Ayten Gökçer, 26 Ocak 1940'ta İstanbul'da dünyaya geldi. Sanat hayatına Ankara Devlet Konservatuvarı bale bölümünde başladı ve 1953 yılında bu okula girdi. 1958 yılında ise Devlet Tiyatroları sanatçı kadrosunda yer aldı.

Gökçer, sinema kariyerine 1965 yılında "Taçsız Kral" filmiyle adım attı. Ancak daha sonra sinema yerine tiyatroya yönelen ünlü sanatçı, "Yedi Kocalı Hürmüz" adlı müzikalde başrol olan "Hürmüz" karakterini canlandırdı. Kariyeri boyunca birçok ödül kazanan Gökçer, 1988 yılında Devlet Sanatçısı unvanına layık görüldü.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal