Begüm İsminin Anlamı Nedir?

Ülkemizde sık sık kullanılan kız isimlerinden biri de Begüm ismidir. Bununla birlikte çocuklarına bu ismi vermek isteyen anne ve babalar ''Begüm ne demek?'' sorusuna cevap arıyor. Peki Begüm isminin anlamı ne? Begüm Kur'an'da geçiyor mu?

18.03.2021-13:27 - (Son Güncelleme: 18.03.2021-13:27) Begüm İsminin Anlamı Nedir?

Yeni doğacak çocukları için isim arayan anne ve baba adayları, birçok farklı isim alternatifi ile karşılaşmaktadır. İsimlerin anlamlarının yanı sıra Kur'an-ı Kerim'de geçip geçmediği de ebeveynlerin dikkat ettiği ve araştırıldığı konulardan biridir.

Ülkemizde kız çocuklarına verilen Begüm ismi de merak edilmektedir. Peki Begüm ismi ne demek? Begüm isminin anlamı nedir? Begüm ismi Kur'an-ı Kerim'de geçiyor mu?

BEGÜM NE DEMEK?

Türkiye'de kız çocukları isimleri arasında popüler olan Begüm ismi, Türk Dil Kurumu'nda yer almaktadır. Türkçe kökenli olmayan bu ad Farsça bir kelimedir. Anlamı ise hükümdar veya prenses olarak açıklanmaktadır.

Bunun yanı sıra Doğu Türk Hükümdarları tarafından haremde kullanılan ve kızlarına verdikleri bir isimdir. Ancak bu isim Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır. Begüm Türk Dil Kurumu'nda şu anlamlarla açıklanmaktadır:

''Hint prenseslerine verilen unvan,

Hanımefendi, hanım.''

BEGÜM İSMİNİN ÖZELLİKLERİ

Bu isme sahip olan kişiler duygusal olmaktadır. İçine kapanık olmalarının yanı sıra barışçıl ve dost canlısıdırlar. Karakterlerinde şefkatli olmak, merhametli olmak, başkalarını mutlu etmek gibi özellikler bulunmaktadır. Bununla birlikte öğrenmeyi seven entelektüel insanlardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal