Meva İsminin Anlamı Nedir?

Meva ismi, günlük hayatta karşılaşılan popüler isimlerden biri olup anne baba adaylarının da araştırmalarına konu olmaktadır. Meva ne demek, Kur'an'da geçiyor mu? Meva isminin özellikleri nelerdir?

22.02.2021-14:26 - (Son Güncelleme: 14.09.2021-17:10) Meva İsminin Anlamı Nedir?

Ebeveyn adayları yeni doğacak bebeklerine isim arayışını sürdürüyor. Buna göre Meva isminin anlamı da sıklıkla araştırılan ve anlamı merak edilen isimlerdern biri olmaktadır. Kız çocukları için kullanılan Meva isminin anlamı nedir, Meva ne demek, Kur'an'da geçiyor mu?

MEVA NE DEMEK?

Meva ismi anlamı merak ediliyor ve araştırılıyor. Meva ismi sığınak, sığınacak yer anlamına gelmektedir. Diğer bir anlamı da 'mesken' olmaktadır. Kökeni Arapça olan isim bazı kaynaklara göre 'yurt' manasına da gelmektedir. 

MEVA İSMİ KUR'AN'DA GEÇİYOR MU?

Meva ismi Kur'an'da geçen isimlerden biridir. Meva ismi Kur'an-ı Kerim'de Necm Suresi 15. Ayette ve Secde Suresi 19. Ayette geçmektedir.

MEVA İSMİ ÖZELLİKLERİ NELER?

Meva ismi özellikleri merak ediliyor. Meva ismine sahip olan kişiler sağlam karaktere sahip olmaktadırlar. Arkadaş canlısı olup dostluk kurmayı severler. Bir işi yaparken rehavete kapılmazlar ve başarılı olmaya son derece önem verirler. Yeni şeylere karşı da meraklı ve ilgili yaklaşımları vardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal