Türk halk müziğinin sevilen seslerindendi: Şakir Öner Günhan kimdir, kaç yaşında ve neden öldü?

TRT’de görev yapan ve Türk halk müziğinin usta seslerinden olan Şakir Öner Günhan, 82 yaşında hayatını kaybetti. Peki Şakir Öner Günhan kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? İşte Şakir Öner Günhan hayatı ve biyografisi…

13.04.2024-17:24 - (Son Güncelleme: 13.04.2024-17:24) Türk halk müziğinin sevilen seslerindendi: Şakir Öner Günhan kimdir, kaç yaşında ve neden öldü?

Türk halk müziğinin başarılı sanatçılarından birisi olan Şakir Öner Günhan’dan sevenlerine acı haber geldi. Bir süredir sağlık sorunları sebebiyle tedavi gören Günhan, öğle saatlerinde hayata gözlerini yumdu. Sanat dünyasını yasa boğan bu ölüm sonrasında Şakir Öner Günhan hayatı ve ölüm nedeni merak edildi. 

Şakir Öner Günhan neden öldü?

2020 yılında rutin sağlık kontrolleri sırasında kalın bağırsak kanserine yakalanan Şakir Öner Günhan, tedavi sürecine kemoterapi ile başladı ve ardından ameliyat geçirdi. Üç kez kanseri yenen Günhan, maalesef dördüncü kez kansere yakalandı. Evli ve bir çocuk babası olan Günhan, yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu ve bugün öğleden sonra hayatını kaybetti. Cenazesi yarın (pazar) öğle namazını takiben Bitez Gülsevim Rüştü Kaynak Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Bitez Mezarlığı'na defnedilecek.

Şakir Öner Günhan kimdir?

Şakir Öner Günhan, 1942 yılında Bursa’nın Mudanya ilçesinde doğdu. Günhan, memur bir babanın oğlu olarak büyüdü ve ilkokul ile ortaokul eğitimini Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı. Lise eğitimini Ankara'da tamamlayan Günhan, Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi ile Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü ve Ankara Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'nden başarıyla mezun oldu.

Türk halk müziğinin sevilen seslerindendi: Şakir Öner Günhan kimdir, kaç yaşında ve neden öldü?

Sanat hayatına 1966 yılında Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı olarak TRT'de adım atan Günhan, burada prodüktör olarak da çalıştı ve 1973 yılından itibaren bu görevini sürdürdü. Daha sonra çeşitli televizyon programlarında sunuculuk, yönetmenlik ve yapımcılık gibi roller üstlendi, bunlar arasında "Yörelerimiz Türkiye", "Ankara Rüzgarı" ve "Türkülerin Hikayesi" gibi programlar bulunmaktadır.

Şakir Öner Günhan, Türk müzik dünyasının tanıdığı isimlerden biriydi ve TRT'de sanatçı olarak görev yaparken Nursaç Öner Günhan ile evlendi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal