Antalya'da teleferik kazası: İhmalin ve partizanlığın faturası ağır oldu!

Antalya'nın turistik Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde yaşanan acı olay tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Teleferik direğinin devrilmesi sonucu çarpan kabinin parçalandığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi ise yaralandı.

13.04.2024-17:12 - (Son Güncelleme: 13.04.2024-17:12) Antalya'da teleferik kazası: İhmalin ve partizanlığın faturası ağır oldu!

Antalya'da gerçekleşen teleferik kazasının detayları ve sorumluları hakkında sorular artarken, ortaya çıkan bilgilere göre tesisin bakımını üstlenen firmanın Yönetim Kurulu Başkanı'nın CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz olduğu belirlendi. Bu bilgi, kazanın nedenlerine dair daha derin soru işaretleri oluşturdu. Makine Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, kazayla ilgili önemli bir detayı paylaştı. "2017'deki ruhsatlandırmadan sonra bize bakım talebi gelmedi" şeklindeki açıklama, kazanın arkasında ihmalin olduğu şüphesini güçlendirdi.

Başkan Böcek'in restoran ziyareti tartışma yarattı

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in, kazanın yaşandığı saatlerde bir restoranda eğlendiği ve olay yerine gelişinin 4 saat sürdüğü belirtildi. Böcek'in bu durumu, "talihsiz bir kaza mı yoksa partizanlığın bir sonucu mu?" sorusunu akıllara getirdi.


Bakım işlerini kim yapıyordu?

Tünektepe Teleferik Tesisi'nin bakım işlerini üstlenen Anet/Antalya İnşaat Turizm şirketinin, asli işi olan bakımları yapmadığı, bu yüzden de kazanın meydana geldiği iddia edildi. Kılıçdaroğlu'nun eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek, bu duruma tepki gösterdi ve "ANET AŞ adlı sorumlu belediye şirketi, asli işi olan bakımları yapmak yerine; arpalığınız haline gelirse; şimdiye kadar şans eseri yaşanmamış felaket, kapıyı çalar!" dedi.

Kazayla ilgili soruşturma devam ederken, yaşanan bu trajedinin bir ihmal zinciri mi, yoksa partizanca bir yönetim anlaşmasının mı sonucu olduğu merak konusu. Ancak her iki durumda da, vatandaşların can güvenliğinin birinci öncelik olması gerektiği unutulmamalıdır.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal