Kaza sonrasında merak konusu oldu: Antalya Tünektepe Teleferik ne zaman yapıldı? Antalya teleferiğini kim yaptı?

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tünektepe Teleferiği’nde yaşanan kaza sonucunda teleferiğin yapımı hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. Peki Antalya Tünektepe Teleferik ne zaman yapıldı? Antalya teleferiğini kim yaptı? İşte detaylar…

13.04.2024-17:15 - (Son Güncelleme: 13.04.2024-17:15) Kaza sonrasında merak konusu oldu: Antalya Tünektepe Teleferik ne zaman yapıldı? Antalya teleferiğini kim yaptı?

Antalya’daki Tünektepe Teleferiği’nde yaşanan kaza sonucunda 1 kişi hayatını kaybetti ve 7 kişi yaralandı. Olayla ilgili olarak 13 kişi gözaltına alınırken havada mahsur kalan 174 kişinin tamamının ise kurtarıldığı açıklandı. Öte yandan tartışmaların odak noktalarından birisi ise teleferiğin ne zaman ve kim tarafından inşa edildiği oldu. Peki Antalya Tünektepe Teleferik ne zaman yapıldı? Antalya teleferiğini kim yaptı?

Antalya Tünektepe Teleferik ne zaman yapıldı?

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Sarısu ile Tünektepe arasındaki ulaşım süresini yalnızca 9 dakikaya indiren teleferik o dönemin Belediye Başkanı Menderes Türel'in liderliğinde hayata geçirilen proje, 5 Şubat 2017'de hizmete sunuldu. 

Kaza sonrasında merak konusu oldu: Antalya Tünektepe Teleferik ne zaman yapıldı? Antalya teleferiğini kim yaptı?

Teleferik hattı, yaklaşık 1.706 metre uzunluğunda olup, kablo uzunluğu ise 3.604 metredir. Her biri 8 kişi kapasiteli olan 36 kabinle donatılan teleferik, saatte 1200 kişiyi taşıyabilecek kapasiteye sahiptir. 

Tünektepe'ye ulaşım süresi yaklaşık 9 dakika sürmektedir ve zirveye 605 metrelik bir rakımda yer alan teleferik, 12 Şubat 2017 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla resmi olarak açıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal