Bayraktar TB2'ye Karşı Koymak İçin Silah İstediler!

Putin Karadeniz'den Barents Denizi'ne kadar birçok cepheyi adeta alev topuna çevirdi, Donbas'taki Rus yanlısı ayrılıkçıların Bayraktar TB2 SİHA açıklaması ise gündemi değiştirdi. İşte detaylar...

27.01.2022-15:02 - (Son Güncelleme: 27.01.2022-15:48) Bayraktar TB2'ye Karşı Koymak İçin Silah İstediler!

Rusya - Ukrayna arasında savaş çanlarI çalmaya devam ediyor. Rus ordusu sınırda 100 bini aşkın askeriyle işgal için beklerken, Ukrayna krizinde yepyeni bir döneme girildi. Rusya lideri Vladimir Putin, Avrupa'daki tek müttefiki olan Belarus'a S-35 savaş uçağı gönderimini tamamladı, Karadeniz'de ise 20'yi aşkın Rus savaş gemisi tatbikata başladı

Kırım'daki Sivastopol ve hemen karşısında yer alan Novorossiysk'teki üslerinden ayrılan savaş gemilerinin geniş çaplı bir gövde gösterisine hazırlandığı bildiriliyor. Rus medyası, Karadeniz'e açılan araçlar arasında fırkateynler, devriye gemileri, küçük füze gemileri ve çıkarma gemilerinin de yer aldığını bildiriyor.

Rus ordusunun harekete geçtiği noktalardan bir diğeri ise, Barents Denizi oldu. Donanmaya bağlı savaş gemilerinin tatbikatı bir hafta sürecek.

BAYRAKTAR'LARA KARŞI KOYACAK SİLAH LAZIM

Moskova'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'ta desteklediği Rus yanlısı ayrılıkçılar ise, Rusya'dan modern silahlar talep ediyor. AFP'nin haberine göre, ayrılıkçı liderlerden Denis Pushilin, Batılı ülkelerin desteklediği Ukrayna ordusuna karşı koymak için silah istedi.

Donbas'taki Kremlinseverlerin sözcülüğüne soyunan Vladimir Solovyov'a konuşan Pushilin'in kurduğu bir cümle, dikkat çekiciydi: 'En önemlisi, Bayraktar'lara karşı koyacak silaha ihtiyacımız var.' açıklamasında bulundu.


TÜRKİYE'NİN GURURU BAYRAKTAR TB2

Bayraktar TB2 (SİHA) Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği insansız hava aracıdır. Dünya basınında yapmış olduğu başarılı operasyonlarıyla geniş yer bulan Bayraktar TB2 şimdi ise Ukrayna'nın gündeminde yer alıyor. Ukrayna, Türkiye'den çok sayıda Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) satın aldı ve Rus yanlısı ayrılıkçılara ilk saldırı Ekim 2021'de gerçekleşti. Bu, aynı zamanda Bayraktar'ın Avrupa'daki ilk taarruzu olma özelliğini taşıyor. Ukrayna ordusunun söz konusu tarihten bu yana Donbas'ta Rus yanlısı ayrılıkçıları hedef aldığı biliniyor.

KARADENİZ'DE İSTİHBARAT TOPLADI

Rus medyası, son olarak geçen hafta Ukrayna'ya ait Bayraktar TB2 SİHA'larının Karadeniz'de devriye uçuşu yaptığını ve istihbarat topladığını kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal