Hollanda Medyası: 'Bayraktar TB2 Operasyonel Açıdan Dünyanın En İyisi’

Hollanda medyası, Türk SİHA’larına ilişkin kapsamlı bir analiz yayınladı. Haberde, silahlı insansız hava aracının Türkiye’nin savunma sanayisine katkılarına dikkat çekilerek, ‘Bayraktar TB2 operasyonel olarak dünyanın en iyisi’ denildi.

20.01.2022-11:13 - (Son Güncelleme: 20.01.2022-11:20) Hollanda Medyası: 'Bayraktar TB2 Operasyonel Açıdan Dünyanın En İyisi’

Dünya gündeminden düşmeyen Türk SİHA’ları bu kez Hollanda medyasında yer buldu. Türk üretimi olan SİHA’lara ilişkin kapsamlı bir analiz yapan Hollanda medyası NRC, Türkiye’nin savunma sanayisinin SİHA’lar sayesinde gittikçe büyüdüğüne işaret edildi.   

Türk üretimi SİHA’ların muadillerine oranla daha katile ve hesaplı olduğu belirtilirken sahada gösterdiği başarılarına da analizde yer verildi. Hollanda medyasında yapılan analizde, Hollandalı savunma uzmanı Stijn Mitzer, ‘Bayraktar TB2 operasyonel açıdan dünyanın en iyisi’ şeklindeki ifadesi yer aldı.   


Analizde, savunma uzmanı Stijn Mitzer’in ‘Çin yapımı Wing Loong-II SİHA'larının 15 milyon dolara satılırken, daha kaliteli ve güvenilir olan Bayraktar TB2 5 milyon dolar civarında satılıyor’ dediği ifadelere de yer verildi. 

BİRÇOK ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

Türkiye’nin yerli üretimi olan SİHA’lara ilişkin kapsamlı bir analiz yayınlayan medya, ülkenin dış politikasına katkısı olduğu belirtilen Bayraktar TB2'nin birçok ülkeye ihraç edildiğine de dikkat çekildi. 

Türk SİHA’larının Suriye, Libya ve Azerbaycan'da gösterdiği faaliyetlerindeki başarıya değinerek, birçok ülkeye ihraç edildiği de aktarıldı. Afrika’da Türk SİHA’larının dikkat çekmeye başladığı ifade edilen analizde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeye yaptığı ziyarette SİHA anlaşmalarının yapıldığı da belirtildi. 

Analizlerin yer aldığı haberde, yerli üretim SİHA ile Bayraktar TB2’nin mimarı olan Selçuk Bayraktar’ın eylül ayında gerçekleştirilen İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te yaptığı açıklamalara vurgu yapıldı. 

SİHA OPERATÖRLERİ AMERİKALILARA GÖRE DAHA DİKKATLİ 

Analizde, yerli üretim SİHA ile Bayraktar TB2’nin mimarı olan Selçuk Bayraktar’ın geliştirdiği Silahlı İnsansız Hava Aracının operatörlerinin Amerikalılara göre çok daha dikkatli olduğu ifadeleri de yer aldı. Öte yandan geçtiğimiz yıl SİHA’lar ihracat rekoru kırdığı ve ülke ekonomisine 3 milyar dolar kazandırdığı belirtildi. 

Nijer, Kenya, Etiyopya, Cibuti, Fas, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Polonya, Macaristan, Moğolistan, Ukrayna ve Kırgızistan gibi birçok ülkeye yapılan ihracatlar sonrasında Türk yapımı ürünleri geniş bir coğrafyaya yayıldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal