Kandil'deki Panik Amerikan Basınında Yer Aldı! PKK Yöneticileri Türk SİHA'larından Saklanıyor

Irak'ın kuzeyine röportaj yapmak için giden Amerikalı muhabir Simone Foltyn, Türk SİHA'larından korkup saklanan terör örgütü PKK yöneticileriyle görüşme sağlayamadı.

31.12.2021-17:00 - (Son Güncelleme: 31.12.2021-17:32)

ABD merkezli PBS News'in muhabiri olan Simona Foltyn, terör örgütü PKK yöneticilerinin Türk SİHA'larından ötürü yaşamış olduğu endişeyi belirtti.

Türkiye yurt içinde ve sınır ötesinde gerçekleştirmiş olduğu terörle mücadelesini büyük bir kararlılıkla devam ettiriyor. Suriye'nin kuzeyini terörden arındıran Türk ordusu, Irak'ın kuzey bölgesinde yuvalanan teröristlere göz açtırmamak adına havadan ve karadan operasyonlara devam ediyor.


SİHA IRAK'IN KUZEYİNDEKİ PKK YÖNETİCİLERİNE ZOR ANLAR YAŞATIYOR

Operasyonlar bünyesinde İHA ve SİHA'lar havadan gözetleme ve nokta atışı operasyonlarda bulunuyor. ABD merkezli PBS News'in muhabiri Simona Foltyn, Irak'ın kuzey bölgesine ulaşarak, terör örgütü PKK'lı üst düzey yöneticilerin içine düşmüş olduğu durumu belirtti.

PKK LİDERLİĞİ İHA VE SİHA'LARDAN SAKLANIYOR

Söz konusu bölgede Türk İHA'larının sürekli gözetleme yapmış olduklarına dikkat çeken Foltyn, 'Bu, PKK liderliğini saklanmaya zorladı.' ifadelerini kullandı.

PKK'LI SÖZCÜ RÖPORTAJA GELEMEDİ

Söz konusu haberde, 'PKK sözcüsü röportaj için bizimle bir araya gelemedi.' ifadeleri kullanıldı. Bu şekilde örgütün üst düzey yöneticilerinin SİHA saldırılarına uğrayabileceklerine yönelik yaşamış oldukları korku bir kez daha gözler önüne serildi. Bir başka yandan da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) da söz konusu bölge içerisinde yapmış olduğu nokta atışı operasyonlar ile biliniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal