Tam İstihdama Ulaşan Almanya 1,5 Milyon Yabancı İşçi Alacak

Almanya tam istihdama ulaşmasının ardından ülkeye çalışması için 1,5 milyon işçi alacağını duyurdu. Açıklanan listedeki meslek gruplarını sizin için haberimizde bir araya getirdik. İşte detaylar…

31.12.2021-13:33 - (Son Güncelleme: 31.12.2021-13:33) Tam İstihdama Ulaşan Almanya 1,5 Milyon Yabancı İşçi Alacak

1960 yılında Almanya’da yaşanan ekonomik gelişmeler sonrası tam istihdam sağlayan ülke, çalıştırmak üzere 1,5 milyon yabancı işçi alacağını duyurdu. Bir liste yayınlayan Almanya meslek gruplarını oradan paylaştı. 

BİRÇOK YABANCI İŞÇİ PERSONEL ALINACAK

Yeni yıla ekonomik bir sıçrama ile başlayan Almanya, daha kaliteli işler için daha yüksek ücret uygulamasına geçerek, kalifiyeli eleman arayışına başladı. Tam istihdam sağlanan ülkede şu anda işsizlik oranı yüzde 3 civarında, bu nedenle iş piyasasında meydana gelen 1,5 milyonluk açığı kapatmak isteyen Almanya, yabancı işçi alacağını açıkladı. Çeşitli Alman birimlerinden gelen bilgilere göre aranan meslekler belli oldu.

İŞÇİ ALINACAK MESLEKLER BELLİ OLDU

Almanya’da büyük açıklık yuva eğitmenliğinde bulunuyor, bu nedenle ülkeye 230 bin eğitmen aranıyor. Yanı sıra 300 bin hemşire ve hasta bakıcı, gastronomi çalışanı, deneyimli garson, su tesisatçısı gibi meslek gruplarından personeller aranıyor. 

Almanya yabancı işçi almaya başladı

MAAŞLAR 4000 EURO OLACAK

Birçok alanda kaliteli personel ihtiyacı olan Almanya, kalifiyeli eleman almak için maaşlarıda artırdı. Ülkede istihdam sağlayacak yabancı personellerin 4000 Euro alacağı belirtildi. Sadece kalifiye elemanlar değil, hizmet sektöründe ve nakliye alanında da büyük eleman açıkları var. En çok arananlar ise dozer, kazıcı-eskavatör ve TIR sürücüleri.Freiburg Üniversitesi'nden Prof. Lars Feld, gelecek yılların çalışanlar için altın yıllar olacağını söyledi.İşçi ücretlerinin artmasının en önemli nedenlerinden biri, şirketlerin kalifiye eleman bulabilmek için daha yüksek ücretler vermeyi kabul etmesi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal