Almanya'dan 'Sokağa Çıkma Kısıtlaması' Açıklaması

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kovid-19 salgınında alınacak tedbirleri içinde sokağa çıkma yasağının da olabileceğini ifade etti.

23.12.2021-10:29 - (Son Güncelleme: 23.12.2021-11:53)

2021 yılının gerçekleşen son kabine toplantısına katılan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkede görülen Koronavirüsün Omicron varyantına karşı ele alınacak tedbirleri açıkladı. Scholz, virüs salgınının seyrine göre ele alınacak tedbirler arasında sokağa çıkma kısıtlamasın olduğu ifadelerine yer verdi. 

Kabine toplantısında ele alınan konulardan biri olan Koronavirüs salgınının ülkede ne şekilde seyredeceği bilinmezken, hükümet önlemleri sıkılaştırma kararı aldı. 

AŞILAMA HIZI ARTIRILDI

Olaf Scholz’un yılın son kabine toplantısında ele aldığı konulara dair açıklamaları Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit yaptı. Hebestreit, Başbakan Olaf Scholz’un 7 Ocak tarihinde eyalet başkanlarıyla yapacağı toplantıya kadar halkın Koronavirüs aşılarının yüzde 80’inin tamamlaması konusunda istediğini belirtti. 


Hebestreit, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un toplantıda ele aldığı konularda, tatil döneminde her vatandaşın sorumluluk içerisinde hareket etmesini istediğini duyurdu. Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, ‘Bununla birlikte Kasım ayında açıklanan 30 milyon hatırlatma dozu (üçüncü doz) hedefine yıl sonuna kadar ulaşmayı bekliyoruz’ ifadelerine yer verdi. 

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI GÜNDEMDE 

Başbakan Olaf Scholz yerine kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, ‘Başbakan Olaf Scholz, salgının seyrine göre yeni önlemlerin alınacağını ve sokağa çıkma kısıtlamasının da uygulamalar arasında olduğunu söyledi’ dedi.  

Öte yandan Almanya’da Koronavirüs salgınından korunmak adına 83 milyon kişiden oluşan halkın yaklaşık yüzde 70.4'ü tamamen aşılandı. Bu oranın yüzde 32.6'sı ise 3. doz aşıları olan koronavirüse karşı hatırlatma dozunu yaptırdığı açıklandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal