Böyle Öğretmen Olur mu Dedirtti! Öğrencisini Tekme Tokat Dövdü

Aksaray'da dün bir ortaokulda yaşanan akılalmaz görüntüler tüm Türkiye'nin tepkisini toplamıştı. Bir öğretmenin öğrencisine uyguladığı korkunç şiddet görüntülerinin ardından bugün öğretmenin ifadesi ortaya çıktı. İşte ifadesinde bulunan açıklamalar.

23.12.2021-10:22 - (Son Güncelleme: 24.12.2021-14:01)

Aksaray'da, bir ortaokulda matematik öğretmeni olarak görev yapan Ali Rıza Y., koridora çıkarmış olduğu öğrencisi T.K.'yı tekme tokat dövdü ardından da  boğazını sıktı. Gürültüyü duyan başka sınıftaki bir öğretmen Gülcan Ünlü, olay müdahale edip öğrenci T.K.'yı, Ali Rıza Y.'nin elinden çekip kurtardı. Ali Rıza Y. hakkında adli ve idari soruşturma açıldı. Öğretmen Ali Rıza Y., çıkarılmış olduğu mahkeme tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 

ÖĞRENCİSİNİ TEKME TOKAT DÖVDÜ

Akılalmaz olay, 14 Aralık günü Ortaköy ilçesinde bulunan Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda meydana geldi. Öğretmen Ali Rıza Y., ders esnasında 5'inci sınıf öğrencisi olan T.K.'yı sınıftan dışarı çıkartıp koridorda tokat ve yumruk atıp dövdü, boğazını sıktı. Gürültüyü duyan başka sınıftaki teknoloji tasarım öğretmeni olan Gülcan Ünlü, koşarak dayak yiyen öğrenci T.K.'yı meslektaşı Ali Rıza Y.'nin elinden çekip aldı. Daha sonra diğer sınıftaki öğretmenler de çıkıp, öğrenciyi alt kata götürdü. Şiddet anı ise güvenlik kameralarının kayıtlarına anbean yansıdı. Yaşanan korkunç  olayın ardından T.K., yaşamış olduğu durumu babası Duran K.'ya anlattı. Duran K. da oğlunu önce hastaneye götürüp sağlık kontrolünden geçirdi, ardından da Cumhuriyet savcılığına giderek öğretmen Ali Rıza Y. ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

10 GÜN RAPOR ALDIK

Oğlunun almış olduğu  darbeler sonucu 10 gün iş göremezlik raporu aldığını ifade eden Duran K., 'Başka bir öğrenci, öğretmen Ali Rıza Y.'ye gidip, 'T.K. size küfretti' demiş. O da oğlumu sınıftan çıkarıp tekme tokat dövmüş. Hastaneden 10 gün darp raporu aldık ve savcılığa öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunduk'dedi. 'Bu nasıl bir öğretmen. Bu yaştaki bir çocuğu öldüresiye dövmesi aile olarak bizleri derinden yaraladı' şeklinde konuştu.

öğretmen şiddeti

ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenin açığa alındığını bildirerek, 'İlimiz Ortaköy İlçesi Şehit Salih Aksu Ortaokulu’nda görev yapmakta olan öğretmen Ali Rıza Y.'nin öğrencimizi darp ettiği olay ile ilgili Valiliğimizce öğretmen derslerden el çektirilmiş olup, adli ve idari soruşturma devam etmektedir' ifadeleri kullanıldı.

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, öğretmen Ali Rıza Y.'nin öğrencisine uygulamış olduğu şiddetin hemen ardından gözaltına alındığını ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını bildirdi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: '14/12/2021 tarihinde Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatıldığı, şüpheli öğretmenin gözaltına alındığı, bir gün gözaltı tedbirleri uygulanan şüpheli hakkında sevk üzerine Ortaköy Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol kararı uygulanmıştır. Soruşturma süreci Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle yürütülmektedir.' şeklinde açıklama yapıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten konuya ilişkin yapılmış olan  yazılı açıklamada ise 14 Aralık tarihinde yaşanmış olan olayla ilgili bilgi alınır alınmaz öğretmenin okulla ilişiğinin kesildiği ifade edildi. Konu ile ilgili idari soruşturma yapmak üzere İl Milli Eğitim Müfettişlerinin görevlendirildiği bildiren açıklamada, konunun adli makamlarca da soruşturulduğu bilgisi açıklamada yer aldı.

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

Tüyler ürperten olayın kameraya yansıyan görüntüleri ve öğrenciye atılan feci dayak sosyal medyayı kasıp kavurdu. Kullanıcılar #AliRızaYTutuklansın başlığı üzerinden çok yoğun şekilde tepki verdi.


VALİ AYDOĞDU: MÜFETTİŞLERİN İNCELEMESİ PAZARTESİ GÜNÜ SONUÇLANACAK

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, katılmış olduğu bir programda Ortaköy ilçesinde bulunan bir ortaokulda matematik öğretmeni Ali Rıza Y.'nin öğrencisi T.K.'ya yönelik uygulamış olduğu şiddete değindi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'ın olayı ilk duymuş olduğu andan itibaren konuyu çok  yakından takip ettiğini belirten Vali Aydoğdu, şu ifadeleri kullandı:Konu ile ilgili idari soruşturma yapmak üzere İl Milli Eğitim Müfettişlerinin görevlendirildiği vurgulanmakta olan açıklamada, konunun adli makamlarca da soruşturuluyor olduğu bilgisi aktarıldı.Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığından konu ile ilgili olarak yapılmış olan yazılı açıklamada da bugün ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan 'Bir öğretmenin öğrencisine şiddet uyguladığı görüntüleri içeren' habere ilişkin 14 Aralık tarihinde Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığınca derhal soruşturma başlatıldığı bildirildi. Soruşturma kapsamında şüpheli öğretmenin gözaltına alındığı aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:' Şüpheliye bir gün gözaltı tedbirleri uygulandı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Ortaköy Sulh Ceza Hakimliğince şüpheli hakkında adli kontrol kararı uygulandı. Soruşturma süreci Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle yürütülmektedir.' ifadeleri kullanıldı.

ÖĞRETMEN HAKKINDA 1,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, öğrencisi T.K.'ye (11) şiddet uygulamış olan matematik öğretmeni Ali Rıza Y., hakkında iddiananemin hazırlandığını ifade etti. İddianamede 1,5 yıla kadar hapis cezası istenirken yapılmış olan açıklamada, 'Bugün itibariyle Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığınca 23/12/2021 tarih, 2021/1755 Soruşturma, 2021/543 sayılı iddianamesi ile şüpheli öğretmen hakkında 'Beden ve Ruh Bakımından Kendisini Savunamayacak Durumda Bulunan Kişiye Karşı, Kamu Görevlisinin Sahip Bulunduğu Nüfuzu Kötüyü Kullanmak Suretiyle Basit Yaralama Suçundan' kanunda yazılı cezasının üst haddinden cezalandırılması talebi ile Ortaköy Asliye Ceza Mahkemesine kamu davası açılmıştır' şeklinde açıklama yapıldı.

VALİ AYDOĞDU: MÜFETTİŞLERİN İNCELEMESİ PAZARTESİ GÜNÜ SONUÇLANACAK

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, katılmış olduğu bir programda Ortaköy ilçesinde bir ortaokulda matematik öğretmeni Ali Rıza Y.'nin öğrencisi T.K.'ya yönelik uyguladığı şiddet ile ilgili konuştu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'ın olayı duymuş olduğu andan itibaren konuyu yakından takip ettiğini ifade eden Vali Aydoğdu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ''Ortaköy ilçemizde bizi çok üzen Aksaray'ın adına çok üzüldüğümüz bizi kahırlandıran, hatta bize görüntü geldiği zaman sonunu bile izleyemediğimiz bir olay vuku buldu. Bu olay 14 Aralık'ta meydana geldi' dedi. 'Olayın olduğu andan itibaren İl Milli Eğitim Müdürümüz derhal olaya el koydu. Öğretmenimiz derslerden el çektirilmiştir. 2 milli eğitim müfettişimiz görevlendirilmiştir. Anında hem Kaymakamımız, hem İlçe Milli Eğitim Müdürümüz hem İl Milli Eğitim Müdürümüz aileyi destek ziyareti yapmışlardır. Çocuğumuza hem psikolog hem de rehber öğretmen görevlendirilmiştir' şeklinde konuştu.' Bu olay hiçbir şekilde kamuoyuna yansımadan önce yapılan işlemler bunlar. Kamuoyuna yansıdıktan sonra Aksaray halkı göstermesi gereken tavrı göstermiştir. Bu münferit bir olaydır. Dün bazı yorumlardan dolayı çok üzüldüğümü belirtmek isterim' dedi. 'Eğitim camiası 980 bin öğretmeniyle Türk bayrağının dalgalandığı her yerde fedakarca görev yapan öğretmenlerimizle doludur. Bu münferit olaydan hareketle bütün eğitim camiasını ve öğretmenlerimizi zan altında bırakmamak gerekiyor. 2 müfettişimiz dosyasını pazartesi günü tamamlayacaklardır' dedi.

ÖĞRETMENİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Ali Rıza Yücel vermiş olduğu ifadesinde, 'Psikolojik rahatsızlığım var. O nedenle ilaç kullanıyorum. O gün ilaç kullanmayı unutmuşum. Bana hırsız dedi ve küfür etti. Bende kendimi kaybetmişim. 1-2 tokat attım zannettim' diyerek devam etmiş 'Görüntüleri izleyince bunu nasıl yaptım bende bilmiyorum. Olay nedeniyle üzgünüm' şeklinde ifade vermiş olduğu öğrenildi.

BABA: EN AĞIR CEZAYI ALSIN

Baba Duran K. ise ortaya çıkmış olan ifadelerin ardından, 'Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Ne kadar çok ceza alırsa o kadar iyi olacak. Onun bir daha öğretmenlik yapmasını istemiyoruz. Biz ilk başta görüntüleri görünce bir iki tokat attı zannetmiştik. Hatta olabilir diye düşünmüştük' dedi. 'Ama görüntüleri izleyince şok geçirdik. Bu yapılanlar bir çocuğa değil büyük bir insana bile yapılmaz. Kendisi bile 1-2 tokat attım zannetmiştim meğer daha çok vurmuşum demiş. Çocuğumun durumu da iyiye gidiyor. Psikolojik destek almaya başladık. Devletimizin sağ olsun ilk günden beri yanımızda. Bundan sonrası yargının işi' şeklinde açıklama yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal