Gaziantep'te Pitbull Saldırısı! 4 Yaşındaki Çocuk Ağır Yaralandı

Gaziantep'te dün 4 yakındaki çocuk pitbull saldırısına uğramıştı. Talihsiz çocuğun doktorundan bugün açıklama geldi. Doktordan gelen son dakika açıklaması haberimizde.

23.12.2021-09:51 - (Son Güncelleme: 24.12.2021-14:51)

Gaziantep'te bir sitenin bahçesinde pitbull cinsi olan iki tane  köpeğin saldırısına uğramış olan 4 yaşındaki kız çocuğu ağır şekilde yaralandı. Ağır yaralanmış olan talihsiz çocuk hastaneye kaldırılırken, iki köpek büyük zorlukla yakalanarak barınağa götürüldü. Korkunç olay ile ilgili geniş çaplı bir inceleme başlatıldı. Olay, öğleden sona Şahinbey ilçesinde bulunan Beştepe Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir sitenin bahçesinde bulunan basketbol sahasında oyun oynamakta olan 4 yaşındaki A.A., iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Saldırı esnasında köpekler, talihsiz çocuğu hem yüzünden hemde göğsünden fena halde ısırdı.

AĞIR YARALANAN ÇOCUK HASTANEYE KALDIRILDI

Yaşana talihsiz olay sonrası çığlıkları ve sesleri duymuş olan  vatandaşların yardım etmesi sonucu güçlükle kurtarılmış olan çocuk, yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yapılmış olan ilk müdahalenin hemen ardından Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Pitbull cinsi iki köpeğin saldırısı sonucu ağır şekilde yaralanmış olan çocuk tedavi altına alındı. Talihsiz küçük kızın hayati tehlikesinin bulunduğu ifade edildi.

KÖPEKLER GÜÇLÜKLE YAKALANARAK BARINAĞA GÖTÜRÜLDÜ

Saldırıya uğrayan küçük kız çocuğuna saldırarak ağır şekilde yaralamış olan pitbull cinsi iki köpek ise ihbar üzerine olay yerine gelmiş olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ekipleri tarafından güçlükle yakalandı. Zorlukla da olsa yakalanan saldırgan iki köpek, boyunlarına geçirilmiş olan uzun tasmalarla zor zapt edilerek araca konuldu. Küçük kıza saldıran iki köpek, barınağa götürüldü.

AİLEYİ TEHDİT ETTİLER

Korkunç olayın meydan agelmiş olduğu sitede 2 pitbullun saldırısın auğramış olan 4 yaşındaki talihsiz çocuk Asiye'nin apartman görevlisinin kızı olmuş olduğu öğrenildi. Küçük Asiye'nin ailesinin şikayetlerini geri çekmeleri konusunda site yönetimi tarafından tehdit ediliyor olduğu gelen bilgiler arasında.

BAŞHEKİMDEN AÇIKLAMA

Dr. Beyhan Tahmazoğlu, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada 'Özellikle baş ve boyun kısımlarından ciddi yaralar almış. Baş bölgesindeki yaralar biraz daha derin. Kafa kemiklerinde kırıklar mevcut. Saç derisinde doku kayıpları söz konusu' dedi. 'Yine kulağında işitmeyle ilgili sıkıntıları var. Ayrıca yüz sinirlerini hareket ettirmekle ilgili sıkıntıları var. Çocuğumuzun geldiğinde şuuru kapalıydı. Şu anda durumu biraz daha iyi. Dünden bu yana birtakım operasyonlar geçirdi' şeklinde konuştu. 'Köpek ısırığı beyin dokusuna kadar işlediği için birtakım sıkıntılar var. İleride birtakım enfeksiyon sıkıntıları olabilir. Şu an yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Yoğun bakımda en az 3-4 gün sürecek kritik süreci olacak' dedi ve 'Daha sonraki süreçte de yine birtakım operasyonlar geçirecek. Dünküne göre şu anda sağlık durumu biraz daha iyi olmakla birlikte hayati tehlikesi devam ediyor' ifadelerini kullandı.

7 GÜN COK ÖNEMLİ

Dr. Tahmazoğlu açıklamasında, '7-10 günlük süreç çok önemli. 10. günden sonra sonuçları daha rahat konuşabiliriz. Bu kadar ağır bir vaka daha önce görmedim' dedi. '3 operasyon geçirdi. Anestezi altında ameliyat odasında her gün günlük bakım ve kontrolü yapılmaktadır'dedi.

pitbull saldırısı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal