2022'de Türk Ordusu Yeni İHA, SİHA ve Yerli Projelerle Daha da Güçlenecek

Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) tarafından gündeme getirilecek olan yeni projeler doğrultusunda savunma sanayiinde yerlilik oranının artırılması ve dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması hedefleniyor.

28.12.2021-12:41 - (Son Güncelleme: 28.12.2021-12:41)

Türkiye, yeni yılda savunma sanayiini güçlendirmeye devam edecek. Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda yeni yılın gündeminde olacak projelerde yerli İHA ve SİHA’ların çeşitliliğinin artırılacağı belirtildi. 2022 yılında savunma sanayiinde dışa bağımlılığı ortadan kaldırarak yerli üretimin artırılacağı ifade edildi. 

Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda yeni yılda gündeme getirilecek olan yeni projeler doğrultusunda savunma sanayiinde yerlilik oranının artırılması ve dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması amaçlanıyor. 

MİLLİ MUHARİP UÇAK PARÇALARI TAMAMLANACAK

Savunma Sanayi Başkanlığı, 2022 yılında yeni projeleriyle damga vuracak. Milli Muharip Uçak (MMU) projesinin önümüzdeki yıl büyük bir aşamaya geçileceği bildirildi. Uçak parçalarının üretiminin yeni yılın son zamanlarına kadar tamamlanmış olacağı belirtildi. MMU'nun motoru F-35 motorundan 1.5 kaç daha güçlü olurken, motorun 18 Mart 2023 tarihinde çalıştırılacağı açıklandı. 


ATAK 2 VE HÜRJET UÇACAK

Bununla birlikte yeni taarruz helikopteri Atak’ın geliştirilmiş modeli olan Atak 2 prototipi yeni yılın başlarında ilk uçuşunu gerçekleştireceği belirtildi. Ülkemizin ilk Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri ATAK 2’nin ABD üretimi AH-64 Apache ile Rusya üretimi Mi-28 ile aynı sırada yer alıyor. Jet Eğitim Uçağı olan Hürjet de yeni yılın son döneminde uçacağı duyuruldu. 

ÜLKENİN EN BÜYÜK DONANMA SAVAŞ PLATFORMU

2022 yılında gündeme gelecek olan projeler arasında Türkiye’nin en büyük savaş platformu TCG Anadolu gemisi de yeni yılda Türk Deniz Kuvvetlerine teslim edilecek. Amiral gemisi olacak olan TCG Anadolu’ya yerli üretim SİHA’ların yerleştirilmesi özelliğiyle dünya gündeminde yer bulacağı belirtiliyor. Bununla birlikte TCG İSTANBUL Fırkateyni’nin liman ve deniz kabul testlerine başlanacağı ifade ediliyor.


Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda savunma sanayiinde yerlilik oranının artırılması ve dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması hedeflenen projelerde Altay Ana Muharebe Tankının 2022 yılının başında entegre şekilde çalıştırılması amaçlanıyor. Öte yandan OMTAS tanksavar silahıyla donatılmış olan KAPLAN kara araçları da 2022 yılında hizmete alınmayı bekliyor. 


Yerli savunma sistemlerinde dışa bağımlılığı ortadan kaldırmayı amaçlamak için oluşturulan hava savunma sistemleri HİSAR ve SİPER projelerinde de yeni yılda önemli gelişmelerin olacağı açıklandı. Hava savunma sistemi HİSAR A, yüksek irtifadaki yüksek hızlı hedefi imha ederek testi başarıyla geçtiği belirtildi. Bununla birlikte 2023 yılında envantere girecek olan hava savunma füze sistemi SİPER'e karşı bütün tehditlerin ortadan kaldırılacağı bildirildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal