Yüzde Yüz Yerli ve Milli Hava Savunma Sistemi SİPER'in İlk Görüntüleri Paylaşıldı!

Savunma Sanayii alanındaki atılımlarını hızlandıran Türkiye, yeni gelişmeler paylaşmaya devam ediyor. Yerli S400 olarak nitelendirilen yerli ve milli üretim SİPER ile ilgili ilk görüntüler paylaşıldı.

06.11.2021-15:42 - (Son Güncelleme: 06.11.2021-16:20)

Savunma Sanayii alanındaki atılımlarını hızlandıran Türkiye’de yeni gelişmeler paylaşılmaya devam ediyor. Yerli S400 olarak nitelendirilen yerli ve milli üretim SİPER ile ilgili ilk görüntüleri Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir paylaştı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in 'S-400 ayarında bir yerli hava savunma sistemine doğru gidiyoruz. 5 yıl içinde bu kademeleri doldura doldura gideceğiz' dediği SİPER'le ilgili test görüntüleri paylaşıldı. İsmail Demir açıklamasında, 'Hava savunma sistemlerimizin yolculuğuna devam ediyoruz. Adım adım bu yolculukta çeşitli kademelerdeki sistemlerimizi devreye koyduk ve şu anda daha ileriye doğru kademelere olan yolculuğumuzda SİPER'e doğru hedeflerimize yürüyoruz.' dedi. Türkiye'nin yerli hava savunma sistemi SİPER'le ilgili yeni görüntüler paylaşıldı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in paylaştığı görüntülerde SİPER'in test atışının gerçekleştirildiği bildirildi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Demir, ‘Uzun menzilli ve çok katmanlı milli hava savunma sistemimiz SİPER’in geliştirme çalışmalarında bir aşamayı daha başarıyla tamamladık. 2023 yılında envantere almayı planladığımız SİPER ile Gök vatanımıza karşı bütün tehditleri en güçlü şekilde bertaraf edeceğiz.’ dedi.

HEDEFLERİMİZE YÜRÜYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in sosyal medya hesabından yaptığı hava savunma füzesinin ateşlenmesi videosunun paylaşımı ile yüzde yüz yerli ve milli Savunma Sanayii ürünü SİPER ilk defa görüntülendi.  Teste ilişkin paylaştığı videoda değerlendirmelerde bulunan Demir, şunları kaydetti; ‘Hava savunma sistemlerimizin yolculuğuna devam ediyoruz. Adım adım bu yolculukta çeşitli kademelerdeki sistemlerimizi devreye koyduk ve şu anda daha ileriye doğru kademelere olan yolculuğumuzda SİPER'e doğru hedeflerimize yürüyoruz. SİPER yolculuğumuzun testlerinden birisini daha gerçekleştirdik. Giderek artan menzil ve irtifalarda testlerimiz devam ediyor. İnşallah bu arada çeşitli mesafelerde ürünler çıkmaya devam edecek. SİPER hedefimizde geliştiğimiz günde inşallah ülkemiz de 5-6 çeşit hava savunma sistemimiz devrede olduğunu göreceğiz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. ROKETSAN, SA-GE ekibine ve ASELSAN ekibine. Burada emeği geçen bize imkan tanıyan kuvvetlerimizden arkadaşlarımıza çok çok teşekkürlerimi sunuyor, inşallah daha nice başarılara imza atmalarını temenni ediyorum.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal