ABD Medyasından Çok Konuşulacak İddia: Rusya Türk SİHA'larına Talip!

Tüm dünyanın gözünü Türk SİHA'larına diktiği bu günlerde Avrupa'dan ve ABD'den sık sık bu konu ile ilgili yeni haberler geliyor. ABD'li bir basın kuruluşu Türk SİHA'larını konu aldığı bir makale yayımladı.

25.12.2021-12:25 - (Son Güncelleme: 25.12.2021-14:30)

Türkiye'nin yerli ve milli üretimi olan SİHA' ların başarısı tüm dünyanın yakın takibinde. ABD merkezli strateji ve savunma basını National Interest'de Türk SİHA'ları hakkında çok çarpıcı bir makale kaleme alındı. Yayımlanan makalede Rusya'nın Türk SİHA' larına talip olduğu iddiası yer aldı. İşte o makaleye ilişkin çok çarpıcı tüm detaylar.

ABD MEDYASI RUSYA'NIN TÜRK SİHA'SI ALACAĞINI İDDİA ETTİ

Peter Suciu'nin kaleme almış olduğu 'Türk SİHA'larının en son müşterisi: Rusya' başlıklı makalede Türk Siha'larının Rus yapımı savunma sistemini etkisiz hale getirdiğinin ifade edildiği makalede 'Türk SİHA'larının çok sayıda Rus hava savunma sistemini imha etmek için kullanıldığı' bildirilmişti. 'Moskova bu iddialara itiraz etti ancak bu, Rusya'nın Türk SİHA'larına ilgisini engellemedi' şeklinde ifadeler yer aldı.

İHA VE SİHA'LAR TÜRKİYE'DEN ALINIYOR

Türkiye, insansız hava sistemlerinin (İHA) önemli bir üreticisi ve kullanıcısı aynı zamanda satıcısı olmuş durumda. Silah ihracatı ciddi anlamda büyük bir sektör haline geldi ve 2019 yılında tahmini olarak  27 milyar doları buldu. Rusya Federasyonu, Fransa, Çin ve Almanya ilk beşi tamamlarken ABD en büyük ihracatçı olma rolünü sürdürüyor aynı zamanda bu ülkeler toplamın yüzde 78,92'lik kısmını oluşturuyor. Üstelik bu durum o ülkelerin sadece bugünlerde ihracat yapmıyor olduğu anlamına geliyor.

iha

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal