Türkiye’nin İHA ve SİHA'sına ABD Savunma Bakanlığı'ndan Övgü Dolu Sözler

Türkiye son dönemlerde özellikle savunma sanayisinde atmış olduğu adımlarla başarı öyküsü yazarak bölgede dengeleri değiştiriyor. ABD Savunma Bakanlığı danışmanlarından emekli Yarbay Scott Crino, Türkiye’nin İHA/SİHA' larına övgü yağdırdı.

20.12.2021-12:32 - (Son Güncelleme: 20.12.2021-12:40)

Türkiye son dönemlerde özellikle savunma sanayisinde atmış olduğu adımlarla başarı öyküsü  yazarak bölgede dengeleri değiştiriyor. ABD Savunma Bakanlığı danışmanlarından olan emekli , Türkiye’nin İHA/SİHA konusundaki başarısına övgü yağdırdı. Bayraktar SİHA’ların Suriye, Libya ve Kafkasya'da savaştığı sırada çok başarılı olduğunu belirten Crino, 'Bunun altında üretim uzmanlığı yatıyor. Türkiye'nin deneyimi ve birikimi takip edilmesi gereken sağlam bir şablon' şeklinde ifadeler kullandı. Amerikalı eski Yarbay ve ABD Savunma Bakanlığı'nın danışmanlarından olan Scott Crino, Kuveytli bir yayın kuruluşu olan Kuwait Times'a insansız hava araçları konusunda açıklamalar yaptı. Türk İHA/SİHA' larına ayrı bir parantez açan ve örnek olarak gösteren Crino, şu ifadeleri kullandı:

TB2'LER ZAFERİN ANAHTARI

Askeri ilişkilerde drone teknolojisi yıkıcı etkide bir güç. İHA kullanımı ile ilgili olarak en şaşırtıcı olan gelişme ve genel etki, geçen yıl Azerbaycan ile Ermeniler arasında çıkan savaşta meydana geldi. Bu savaşta, Azerbaycan'ın insansız hava araçlarını kullanmış olması, tartışmasız zaferlerinin anahtarıydı. Azerbaycan, savaş gücüne Türk TB2 insansız hava aracını da dahil etti ve bunun karşılığında havaya hakim oldu ve savaşın yönünü değiştirdi. Azerbaycan, Ermenistan'ın ağır zırhını çabucak etkisiz hale getirmiş oldu.


TÜRKİYE ÜRETİM UZMANI

Türk yapımı olan  Bayraktar İHA'larından bahsetmiştim ama İHA teknolojisinin mevcut durumunu daha iyi anlamak için tekrar değinen Yarbay Scott Crino, 'Bayraktarlar Suriye, Libya ve Kafkasya'da savaşmada çok başarılıydılar; etkili ve uyarlanabilir bir savaş sistemi tasarlamalarını sağlayan, Türkiye'nin operasyonel ortamlarına ilişkin kendi içgörü ve anlayışının yanı sıra üretim uzmanlıklarıydı. Türkiye deneyimi, diğer ülkelerin takip etmesi için sağlam bir şablon' şeklinde ifadeler kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal