Alman Basınından Skandal Çağrı: ‘Türk SİHA’larını Durdurmalıyız’

Türk savunma sanayinin ürettiği yerli İHA ve SİHA’ların uluslararası başarısını hazmedemeyen ve bunu son zamanlarda oldukça dile getiren Almanya’da bu kez ülkenin ileri gelen Handelsblatt gazetesi bu teknolojinin durdurulması gerektiğini yazdı.

18.01.2022-11:26 - (Son Güncelleme: 18.01.2022-13:21) Alman Basınından Skandal Çağrı: ‘Türk SİHA’larını Durdurmalıyız’

Türkiye’nin kendi imkanlarını kullanarak ürettiği yerli İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) sahadaki çalışmalarında gösterdiği başarılarına bir yenisini ekleyerek devam ediyor. Türk savunma sanayinin gelişmesi konusunda hazımsızlığını her fırsatta dile getiren ülkelerden biri de Almanya. Ülkenin ileri gelen Alman Handelsblatt gazetesi, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türk SİHA’larıyla dilediği gerçekleştirebildiğini ifade ederek bu teknolojinin bir an önce durdurulması gerektiğini ifade etti.  


Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türk savunma sanayinde üretilen SİHA'lar özellikle Suriye, Irak, Libya ve Azerbaycan’a yapılan satışlar sonrasında gösterdiği başarısı nedeniyle dünyadaki diğer ülkeler tarafından sipariş talepleri de arttı. 

ALMANYA'NIN SİHA'LAR YASAKLANSIN ÇAĞRISI

Türk savunma sanayinin ürettiği yerli İHA ve SİHA’ların uluslararası başarısını hazmedemeyen ve bunu son zamanlarda oldukça dile getiren Almanya’da bu kez ülkenin ileri gelen Handelsblatt gazetesi, bu konuya manşette yer verdi. 


Alman Handelsblat gazetesi, Türk savunma sanayinin ürettiği yerli SİHA’larla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını kullanarak oluşturduğu kapakta, ‘Katil robotlar gerçek oluyor’ başlığıyla manşette yer verdi. 

DURDURMALIYIZ

Haberde, yerli Türk SİHA'larında kullanılan yapay zeka teknolojisinin yasaklanması gerektiğine dikkat çekilirken Türkiye’nin uzun süredir bu teknolojiyi kullandığı da ifade edildi. Ülkenin ileri gelen haber kaynaklarından biri olan Handelsblatt gazetesi, Türk SİHA’larının Libya'daki başarısından söz ederek bu teknolojinin bir an önce durdurulması konusunda çağrıda bulundu. 

TÜRK SİHA’LARIN BAŞARISI ÖVGÜLERLE BAHSEDİLİYOR

Yerli İHA ve SİHA’ların uluslararası başarısını birçok ülke övgüyle bahsediyor. Japonya’nın ulusal gazetelerinden biri olan Nikkei Asia'da (Nihon Keizai Shinbun), Türkiye analizinin olduğu bir makale yayımladı. Makalede şu ifadelere yer veridi; ‘2014'te Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak iktidara geldiğinden bu yana Erdoğan, Türk siyasetinde onlarca yıllık Batı yanlısı politikanın kalıbını kırdı. Uzun zamandır NATO'nun uysal bir üyesi, Avrupa'nın çevresinde sessiz, laik bir ülke olarak görülen ve sabırla Avrupa Birliği'ne katılmayı bekleyen Türkiye, artık kendini bölgesel bir hegemon olarak görüyor.

MOSKOVA'YLA ÇATIŞMAYA GİRDİ

Erdoğan, zaman zaman Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın davrandı, ancak aynı zamanda Suriye'ye asker göndererek, Libya'ya askeri danışmanlar göndererek ve komşu Ermenistan ile bir çatışmada Azerbaycan'a dolaylı ama açık bir şekilde yardım ederek Moskova ile çatışmaya girdi. Türkiye bu noktada Karadeniz'in tek giriş ve çıkış noktası olan Rusya'nın Akdeniz'e açılan tek doğrudan deniz geçidinin anahtarlarını elinde tutuyor.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal