Erdoğan-Biden zirvesi ABD basınında: Zamanı dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında Mayıs ayında yapılacak görüşme ABD basınında gündem oldu. ABD medya organı Bloomberg’in haberine göre, görüşmede bölgesel ve küresel konular gündeme gelecek. İşte detaylar…

26.04.2024-10:50 - (Son Güncelleme: 26.04.2024-17:24) Erdoğan-Biden zirvesi ABD basınında: Zamanı dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile 9 Mayıs’ta bir görüşme gerçekleştirecek. Kritik zirveyi manşetlerine taşıyan ABD medya organı Bloomberg, görüşmede bölgesel ve küresel konular gündeme geleceğini kaydetti. Öte yandan görüşmenin İran-İsrail geriliminin düştüğü dönemde yapılması da dikkat çekti.

Erdoğan-Biden zirvesi ABD basınında

Akşam’da yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, 9 Mayıs'ta Beyaz Saray'da bir araya gelecek. Görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Kızıldeniz'de ticareti tehdit eden Yemen'deki İran destekli Husilerin gemilere yönelik saldırıları ele alınacak.

Erdoğan-Biden zirvesi ABD basınında: Zamanı dikkat çekti

Türkiye-ABD ilişkilerinin yanı sıra küresel ve bölgesel meselelerin detaylı bir şekilde değerlendirileceği görüşmede, özellikle Orta Doğu'daki gelişmeler üzerinde durulması bekleniyor. 

Erdoğan-Biden zirvesi ABD basınında: Zamanı dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti, İsrail-Gazze geriliminin yanı sıra İran-İsrail çatışması gibi önemli konuların yaşandığı bir zamana denk gelmesiyle dikkat çekiyor. Görüşme, Orta Doğu'da daha büyük çatışmaların yaşanabileceği endişeleriyle de kayda geçecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal