Sendika baskısı ve işçi kıyımı: CHP'li belediyenin skandal kararları gündemde!

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Kiraz Belediye Başkanı seçilen Nasuh Coşkun'un aldığı radikal kararlar belediye bünyesinde dalgalar yarattı. Coşkun'un göreve gelir gelmez, 300'e yakın işçiyi işten çıkarması ve geriye kalan belediye işçilerine örgütlü oldukları sendikadan istifa etmeleri için baskı uygulaması, tepkilere neden oldu.

26.04.2024-10:27 - (Son Güncelleme: 26.04.2024-10:27) Sendika baskısı ve işçi kıyımı: CHP'li belediyenin skandal kararları gündemde!

Hak İş Sendikası İzmir İl Başkanı ve aynı zamanda Hizmet İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek, Başkan Coşkun'un adımlarını sert bir dille eleştirdi. Şimşek, "Kiraz Belediye Başkanı Nasuh Coşkun, göreve gelir gelmez 300 belediye çalışanını kapı önüne koydu. Ardından geriye kalan işçilere örgütlü oldukları sendikadan istifa etmeleri için baskı uygulamaya başladı" dedi.

"Yaptığınız kıyım, mobbing; suçtur.”

Şimşek'in açıklamalarında yer verdiği uyarılar ise dikkat çekiciydi. Başkan Coşkun'a işten çıkardığı işçileri geri alması için çağrıda bulunan Şimşek, "Yaptığınız kıyım, mobbing; suçtur. Gittiğiniz yol, yol değildir. Yol yakınken bu yanlıştan dönün! Haksız ve hukuksuz olarak işten çıkardığınız üyemiz emekçileri işe geri alın. Bilindik bahanelerin, mesnetsiz yaklaşımların arkasına sığınmadan emekçi arkadaşlarımızı asıl işlerine döndürün. Bu kıyıma ve adaletsizliğe son verin" şeklinde konuştu.

Bu gelişmeler, Kiraz Belediyesi'nde işçi kıyımı ve sendika baskısının tartışmalara yol açtığı gibi, CHP'nin belediyelerdeki politikalarına yönelik eleştirilere de zemin hazırladı. Hem yerel hem de ulusal düzeyde bu durumun yakından takip edilerek nasıl bir sonuç doğuracağı merakla bekleniyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal